Spitalul din Târgu-Jiu, spitalul pisicilor

391

pisici spital (3)Unitatea de Primiri-Urgenţe „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu a devenit loc de pripas pentru … pisici.

Acestea se plimbă nestingherite în subsolul unităţii spitaliceşti, unde se află un magazin alimentar pentru pacienţi, dar şi vestiarele angajaţilor.

Fie că mănâncă din resturi, fie că primesc de mâncare de la pacienţi şi angajaţi, pisicile dorm pe ţevile de căldură şi trăiesc fără prea mare griji departe de frigul de afară. Ieri, două astfel de animale priveau nestingherite la oamenii care treceau prin acea zonă a spitalului, semn că erau obişnuite cu ei. „Sigur că trebuie luate măsuri, dar nu ştiu ce le-am putea face”, a declarat Forin Mergea, directorul Spitalului Judeţean Gorj. Acesta a mai spus şi că are mâinile cam legate pentru că pisicile intră în spital pe uşa de la urgenţe, de pe rampa pentru ambulanţe. „Ce să le facem? Nu putem închide uşa şi nu putem pune paznici pentru pisici”, a completat directorul. Întrebat despre această problemă, şi purtătorul de cuvânt al Spitalului, Constantin Pălivan, a recunoscut că această problemă este una gravă şi că nu este normal ca animalele să se plimbe prin spital, dar „nu numai la noi se întâmplă aşa ceva. Este o problemă la nivel naţional”.
Soluţia aruncatului pisicii în ograda administraţiei locale
Directorul spitalului spune că nu poate face nimic animalelor aşa că aruncă pisica în braţele administraţiei locale. „Este o problemă pentru care ar trebui căutate soluţii la nivel local. Animalele fără stăpân intră şi în alte instituţii, nu numai la noi”, a spus Mergea, uitând, probabil, că reprezintă nu orice fel de instituţie ci un spital în care ar trebui asigurat un mediu steril şi un climat propice însănătoşirii. Şi ne mai întrebăm de ce ne ducem bolnavi şi ne întoarcem şi mai bolnavi din unele unităţi spitaliceşti.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here