Spitalele gorjene, neafectate de retragerea dezinfectanților diluați

522

Cele opt unități spitalicești care funcționează pe raza județului nostru și-au continuat activitatea în mod normal după izbucnirea scandalului legat de dezinfectanții diluați. Niciun spital din județul Gorj nu a sistat efectuarea intervențiilor chirurgicale chiar dacă în țară mai multe unități medicale au recurs la această măsură pentru a nu pune în pericol viața pacienților.

Unitățile sanitare gorjene au trecut cu bine de scandalul dezinfectanților. Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu a decis să continue activitatea medicală și, de asemenea, să nu întrerupă efectuarea intervențiilor chirurgicale, chiar dacă este singura unitate din județ care s-a aflat pe lista Ministerului Sănătății după ce au fost preluate probe care au arătat existența unor microbi. Cu toate că analizele au arătat prezența unor microbi, unitatea medicală continuă să permită efectuarea intervențiilor chirurgicale. Acest lucru este posibil, deoarece spitalul nu folosea doar dezinfectanți de la Hexi Pharma, ci și de la alte câteva firme.
Nici la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu au fost probleme, nefiind necesară sistarea efectuării intervențiilor chirurgicale chiar dacă și aici erau folosiți dezinfectanți de la aceeași firmă. Cei din conducerea spitalului spun că stocul existent a fost retras și operațiunea de dezinfecție este efectuată cu ajutorul altor substanțe achiziționate de la alte firme. Substanțele erau folosite pentru dezinfecția mâinilor medicilor chirurgi înainte de a intra în sala de operație, a suprafețelor din blocul operator sau a zonei în care urma să fie efectuată intervenția chirurgicală.
La Spitalul Orășenesc Novaci au fost deja înlocuiți dezinfectanții Hexi Pharma. De altfel, managerul Emil Grigore spune că unitatea a avut doar patru flacoane de la firma respectivă, acestea nefiind folosite.
La toate spitalele din județul nostru s-au luat măsurile necesare pentru ca activitatea medicală să se desfășoare fără probleme.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here