Spectacol de ținută la Târgu-Jiu, pentru Brâncuși

415

Soprana Felicia Filip a susţinut, duminică, la Târgu-Jiu, un recital cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi, în cadrul spectacolului „Brâncuşi – Zbor şi dor”. Ieri, au mai urcat pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” actorul Mircea Diaconu, membrii Teatrului de Balet din Sibiu şi cei ai Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, în colaborare cu unităţile de cultură subordonate.

Activităţile au început joi, cu vernisajul expoziţiei de pictură „Cu şevaletul prin Târgu-Jiu” a Corinei Perianu, la Casa de Cultură din municipiul Motru, unde a avut loc şi lansarea culegerii de folclor literar şi muzical „Hora-i obicei străbun”, de Mircea Tutunaru. Vineri, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu a avut loc expoziţia fotodocumentară „Brâncuşi – 141 ani de la naştere”, dar şi vernisajul de fotografie „De la Brâncuşi am învăţat piatra să cânte”, cu imagini din taberele internaţionale de sculptură organizate de-a lungul anilor de CJCPCTC Gorj, şi lansarea Nr. 1/2017 al revistei „Portal Măiastra”, număr festiv închinat Zilei Brâncuşi.
Duminică, ora 11,00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a avut loc spectacolul „Brâncuşi – Zbor şi dor”, dedicat Zilei Brâncuşi. Pe scenă au evoluat soprana Felicia Filip, actorul Mircea Diaconu, Teatrul de Balet din Sibiu şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here