Specialiştii APIA, în verificări la crescătorii de bovine

439

apia facuta de minePlata Naţională Directă Complementară (PNDC) pe acest an a fost cea care i-a adus la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sau la centrele locale din judeţ pe crescătorii de bovine din Gorj, fie ei persoane fizice, fie juridice.

Pentru a accesa PNDC şi în acest an, crescătorii de bovine din Gorj şi-au depus cereri până la data de 31 octombrie, urmând ca în acest interval, reprezentanţii APIA să desfăşoare seriile de controale.

Una dintre condiţii pentru a primi prima de exploataţie pe bovine a fost ca agricultorul cu pricina să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau cel local, exploataţia să fie înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor, să cuprindă minim trei capete de bovine, iar vârsta lor să fie de minim şase luni. „În acest an, pentru obţinerea PNDC, la noi şi-au depus cereri un număr de 7.433 de agricultori gorjeni. Acum, sarcina noastră este să efectuăm controalele administrative în sistem asupra agricultorilor solicitanţi, să vedem câte capete de bovine eligibile rămân în urma verificărilor, iar apoi se va stabili suma ce le va reveni fiecărui beneficiar PNDC”, a declarat Mirela Şerbu, purtător de cuvânt al APIA Gorj.

La depunerea cererilor, agricultorul gorjean care doreşte primirea PNDC a trebuit să declare pe proprie răspundere numărul de bovine deţinute la data depunerii cererii, că nu are datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local, la data solicitării primei, precum şi să deţină copii ale documentelor care atestă schimbarea formei de organizare conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările ulterioare, dacă este cazul.

„Cel mai probabil, banii pe această măsură pentru agricultorii din judeţul nostru care au accesat-o vor intra din luna decembrie, şi ca şi în anii trecuţi când s-a acordat, sperăm că nu vor fi probleme”, a precizat reprezentanta APIA Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here