Specialiștii antidrog, în mijlocul elevilor

515

Ca de fiecare dată, în prima zi de şcoală, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, s-au aflat în mijlocul elevilor din diferite unităţi de învăţământ. Aceștia le-au transmis mesaje de prevenire a consumului de droguri şi le-au prezentat serviciile pe care instituţia le oferă.

Și în anul școlar 2016- 2017 specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, le propun elevilor şi cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Aceste proiecte se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal).
antidorg (2)În scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare în vederea neînceperii consumului de droguri şi evitarea trecerii de la un consum experimental şi ocazional la un consum regulat, pentru dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor, precum şi pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos la nivelul populaţiei generale, în noul an școlar, CPECA Gorj în parteneriat cu IȘJ Gorj şi alţi colaboratori locali vor desfășura activități cu caracter preventiv pe linia consumului de tutun, alcool droguri și substanțe noi cu efect psihoactiv, la nivelul județului Gorj. “De asemenea, ca în fiecare an școlar și în anul școlar ce începe în această zi, în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale «Să ştii mai multe, să fii mai bun» vor fi desfășurate astfel de activități. Având în vedere foarte buna colaborare cu conducerile IȘJ Gorj, ale unităţilor de învăţământ din judeţ, dar şi cu ceilalţi parteneri locali de tradiție de la nivelul județului Gorj, ne bazăm şi în acest an pe sprijinul şi deschiderea dumnealor în îndeplinirea obiectivelor S.N.A și S.J.A. referitoare la prevenirea în şcoală, în familie şi în comunitate”, a declarat Laurențiu Șoșoi, coordonatorul CPECA Gorj.
În încheiere specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj le-au urat elevilor și cadrelor didactice, mult succes în noul an școlar și rezultate cât mai bune!
Unitățile de învățământ la care specialiștii CPECA Gorj au participat la festivitatea de deschidere a anului școlar 2016- 2017 sunt următoarele: Școala Gimnazială “Constantin Săvoi” Târgu-Jiu, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu și Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here