Specialist în ecologie, invitat la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

1349
sdr

În cadrul Programului „Şcoala Altfel”, care se derulează săptămâna aceasta la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, elevii împreună cu cadrele didactice desfăşoară o serie de activităţi educative, iar printre invitaţi, la una dintre activităţi, s-a aflat şi Corina Diaconu, specialist în domeniul educaţiei ecologice.

La Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” a avut loc activitatea intitulată ”Pădurea, aurul verde al Planetei”, la care Corina Diaconu, specialist în educaţie ecologică RNP Romsilva Administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului, a răspuns pozitiv invitaţiei adresate de Mihaela Şcheau, prof. înv primar în cadrul şcolii. Invitata noastră, Corina Diaconu a susţinut, marţi şi miercuri, activităţi în şcoală pe teme de ecologie. Educația pentru mediul înconjurător a fost unul dintre obiectivele vizate cu ocazia acestei întâlniri.
Corina Diaconu a explicat elevilor despre importanța păstrării mediului, despre comportamentul oamenilor atunci când se află în excursie într-o pădure sau în orice alt loc din natură. De asemenea, a vorbit elevilor despre pericolele care ar putea exista în pădure, în momentul interacţiunii cu animalele sălbatice şi ce ar trebui să facă pentru a nu se expune pericolului.  Elevii au vizionat un material pregătit de reprezentantul RNP şi au interacţionat cu acesta, punând întrebări, dar şi adresându-li-se întrebări la care s-a dovedit că elevii cunosc lucruri despre natură, despre fauna şi flora din zona noastră.
Pentru activitate, elevii au pregătit planşe cu mesaje legate de pădure şi au oferit invitaţii în plic tuturor celor care au dorit să participe la acţiunea organizată atât în sala de clasă, cât şi în biblioteca şcolii.
La finalul activităţii, Livia Zamfir, directorul unităţii de învăţământ, a mulţumit reprezentantului RNP Corina Diaconu, atât pentru faptul că a acceptat invitaţia, cât şi pentru activitatea frumoasă întreprinsă în şcoala pe care o conduce.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here