Spaţiile verzi din Târgu-Jiu, pregătite pentru sezonul rece

527

Angajaţii societăţii Edilitara şi reprezentanţii Serviciului Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu-Jiu vor demara în aceste zile o serie de intervenţii asupra spaţiilor verzi din municipiu, în vederea pregătirii pentru sezonul de iarnă.

Sezonul de iarnă se apropie cu paşi repezi, motiv pentru care Primăria Târgu-Jiu, serviciile subordonate demarează campania de întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu. “Ca de fiecare dată, în perioada de toamnă, executăm diferite lucrări de pregătire pentru intrarea în sezonul de iarnă, mă refer aici la toaletări şi la tăieri de corecţii. De altfel, continuăm ceea ce am început în primăvară, atunci când a trebuit să ne oprim pentru că arborii au intrat în vegetaţie. O să continuăm în această toamnă. Lucrările se vor executa cu societatea Edilitara. Se fac lucrări de pregătire, de exemplu pe Victoria Centru, toţi trandafirii se vor înveli pentru a fi protejaţi de ger, se fac lucrări de mobilizare a terenului în toate rabatele de flori, în sensurile giratorii şi peste tot pe unde avem nevoie de aşa ceva”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunitară.
amenajare spatii verzi (4)Tot în perioada imediat următoare, Primăria Târgu-Jiu va plăti din bugetul local suma de 25.000 de lei pentru achiziţionarea de diverse specii de arbori şi arbuşti, ce urmează a fi plantaţi în mai multe zone ale municipiului. “Achiziţionăm arbori cu rădăcină, arbori în container sau arbori cu balot de pământ, specii diferite. La arbori cu rădăcină avem 250 bucăţi salcie, tei, mesteacăn, paltin şi castan pe care îi plantăm în mai multe zone din municipiul Târgu-Jiu. Mai avem de completat câţiva arbori pe Victoria Centru, câţiva vişini globulari sau arţari globulari; completăm în zonele unde avem garduri vii din tuia; eliminăm acele tui care s-au uscat şi vom lua în jur de 150 de bucăţi de tuia. Luăm arbuşti pentru a crea diferite forme geometrice, luăm şi arbuşti pentru gardul viu, în jur de 1.500 de bucăţi să completăm în zonele unde avem nevoie”, a precizat Jilăveanu.

amenajare spatii verzi (3)Arbori de la Direcţia Silvică
Lucrările de plantare se vor face în principal cu beneficiarii ajutorului social, dar parte din aceste lucrări se vor executa şi cu angajaţii Edilitara. Şi Direcţia Silvică Gorj va sprijini Primăria Târgu-Jiu cu furnizarea a circa 400 de arbori din mai multe specii forestiere. “Ca de fiecare dată, în toamnă purtăm discuţii cu Direcţia Silvică şi de fiecare dată ne-au dat un număr semnificativ de arbori de specii forestiere pe care i-am plantat. Şi de data asta facem la fel. Probabil vom lua în jur de 350-400 de arbori specii forestiere. Aceştia îi vom planta şi prin acţiuni cu diferite licee din Târgu-Jiu şi cu sprijinul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu Gorj. În ceea ce priveşte arborii ce vor fi luaţi de la Direcţia Silvică, o mare parte dintre ei îi vom planta în zonele Narciselor şi Aviatorilor”, a mai spus şeful Serviciului Gospodărie Comunitară.
Izabella Molnar

amenajare spatii verzi (5)

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeule mare!!!!Pot sa urlu??Pot pt ca oricum nu aude nimeni.Dar unora chiar nu le este rusine absolut de loc???”Tg-Jiu” inseamna doar centrul orasului!!???Locatarii Cartierului U.M Dragoieni,din data de 13 aprilie 2016 au cerut in scris(apoi de n ori,verbal)sa se trimite un tractorul cu remorca din dotarea institutiei,pt a ridica gunoiul depus de cele 23 fam.care locuiesc in acea locatie(respectiv buruieni,crengi de la curatenia gradinilor)sau alte obiecte ce nu pot fi introduse in acel container pt resturi menajere.Am solicitat defrisarea locatiei de ani de zile,da,ati inteles bine,DE ANI.Cine a facut ceva???Nimeni!!Bine ca platim chirie.Santem obligati ca si locatari -chiriasi.Dar LOCATORUL??nu are nici o obligatie,asa e??In Romania-mai exact in Tg-Jiu,mai exista obligatii sau sarcini de serviciu?Nici macar dupa ce sa cerut sprijin tv locale(Antena si Digi 24)nu sa intamplat nimic.Aaa,ba da.Au tacut si dinsii.Cred ca unica speranta ramasa este de a trimite filmarea cu documente la BBC.JALNIC,ORIBIL,as spune si rusinos din partea celor ce detin aceste locuinte ca in anul 2016 „un cartier al municipiului Tg-Jiu „arata ca niste ghetouri.Am atatea detalii de dat despre aceasta situatie incat mi-as pierde prea mult timp din viata mea,INUTIL.Prefer sa vorbesc institutiilor care poate mai au un gram de constiinta si un minim interes fata de oameni(indiferent din ce clasa sociala ar face parte.Din pacate nu toti cetatenii pot fi politicieni,directori sau salariati la institutii importante.Mai e nevoie si de „prostime”Altfel la ce le-ar folosii functiile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here