Spaţii îmbunătăţite pentru comercianţii din Piaţa Mică

576

Municipalitatea târgujiană intenţionează ca în viitorul apropiat să ofere condiţii mai bune pentru comercianţii care vând în Piaţa 9 Mai, cunoscută şi sub numele de Piaţa Mică. După ce au reuşit construirea unei hale acoperite pentru comercianţii din Piaţa Centrală, autorităţile de la Târgu-Jiu doresc să le ofere spaţii modernizate şi pentru pieţarii din zona 9 Mai. “Vrem să realizăm o incintă închisă şi la Piaţa 9 Mai. Am fost cu proiectantul şi cu şeful de Investiţii de la Primărie şi am stabilit o temă de proiectare. Vrem să schimbăm acoperişul de acolo pentru că este pe policarbonat şi se creează un efect de seră pe temperaturi mari, deci dorim să schimbăm tipul de acoperiş, şi să realizăm, pe perioada de iarnă, o împrejmuire provizorie pe panouri transparente. Am luat-o ca temă de proiectare, iar când vom avea un studiu de fezabilitate o să stăm de vorbă cu autoritatea locală şi cu cei care comercializează, să vedem dacă tema de proiectare este bună, dacă este agreată de toată lumea, şi, după aceea, se va transforma într-un proiect”, a declarat directorul societăţii Edilitara Public, Alexandru Zaharia.
Deocamdată, reprezentanţii administraţiei publice locale nu s-au gândit la costurile ce le implică investiţia, însă acestea sunt preconizate a nu avea o valoare prea mare.
“După ce se face studiul de fezabilitate, vom putea avea şi o valoare aproximativă, cu siguranţă nu va fi o valoare foarte mare; având toată infrastructura făcută, la acoperiş dăm jos policarbonatul şi eventual facem un acoperiş rigid cum am făcut şi la cupolă, deci nu costă foarte mult. Iar tipul de împrejmuire vrem să îl facem pe panouri transparente cu o cale de rulare în aşa fel încât, în perioada de iarnă, să le putem monta cu aproximativ din două în două rânduri să fie cale de acces, nu ne extindem. Şi pe viitor, dacă putem discuta şi de o tubulatură, să creăm o ventilaţie aer rece-aer cald ar fi foarte bine, dar în prima etapă ne propunem doar să schimbăm acoperişul şi pe timp de iarnă să asigurăm o incintă închisă în aşa fel încât, şi produsele şi cei care comercializează, să aibă condiţii normale”, a mai spus directorul Edilitara Public SA.
În Piaţa Mică din Târgu-Jiu îşi desfăşoară activitatea circa 120 de comercianţi, iar proiectul pe care doreşte municipalitatea să-l implementeze va veni atât în sprijinul comercianţilor din piaţa agro-alimentară, cât şi pentru sectorul industrial din aceeaşi zonă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here