Spaniolii de la Copisa, ținuți în loc pe Defileu de ploi

512
SAMSUNG

Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de firma spaniolã, Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei. Drumul trebuia finalizat însă pânã în luna decembrie a anului trecut, dar lucrãrile au fost sistate din 15 noiembrie, din cauza vremii nefavorabile. Muncitorii au revenit de curând pe Defileu, iar acum vor sã întrerupã circulația ca sã poatã lucra, însã, ploile i-au tot oprit. Din acest motiv, lucrãrile care se desfãșoarã acum în Defileul Jiului, pe artera rutierã, nu necesitã închiderea circulației, ca în anii precedenți. Drumarii au fost notificați de constructorii spanioli, dar încã nu au primit undã verde. În plus, vremea nu este prielnicã, deocamdatã, pentru lucrãrile de mai mare amploare.

Jurnaliștii din Valea Jiului anunță că pe Defileu nu se poate turna asfalt și nici nu se lucreazã cu efective mãrite. De asemenea, se anunță că nici CNADNR nu a aprobat încã programul de restricții rutiere pe DN 66. Asta deoarece, deocamdatã se circulã doar cu restricțiile impuse pe diverse porțiuni de drum, de semafoare, însã circulația nu va fi întreruptã pânã la începutul lunii iulie. “Defileul Jiului, pe tronsonul Bumbești – Petroșani nu se închide deocamdatã. Se va circula cu restricții, semaforizare și dirijare. Domnul director Cãtãlin Homor, de la CNADNR, în urma informãrii și a solicitãrii constructorului, a dispus sã se mai amâne data la care se va închide tronsonul. Nu sunt condiții acum pentru a efectua toate lucrãrile care se impun atunci când se va închide. Din aceste motive, noi preconizãm cam pe 1 iulie sã fie închis”, a declarat Ion Tudor, șef CNADNR Gorj.
Potrivit lui Tudor, restricțiile de circulație vor fi anunțate cu cel puțin o sãptãmânã înainte de a fi instituite, așa încât șoferii sã aleagã rutele ocolitoare.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here