Spălau maşinile la negru

423

spalatorieauto2_bInspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a verificat spălătoriile auto din judeţul nostru în vederea depistării şi sancţionării muncii la negru. Au fost descoperite mai multe deficienţe, pentru care s-au luat măsuri concrete.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a întreprins, în data de 27 ianuarie 2011, o amplă acţiune de control, ce face parte dintr-o campanie naţională pentru depistarea şi sancţionarea muncii la negru. La această acţiune au participat toţi inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor de control. Deplasările în teren şi verificările efectuate la faţa locului au avut rezultate.

Deficienţe şi amenzi

În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi un număr de 17 angajatori cu un total de 1.550 salariaţi din care 1.220 femei şi o persoană sub 18 ani. Au fost găsiţi 3 angajatori care aveau la lucru 6 persoane fără forme legale de angajare. Au fost constatate un număr de 20 deficienţe pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri. Au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 18.000 lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi tot 17 angajatori cu 1.550 salariaţi. S-au depistat un număr de 35 deficienţe pentru care s-au stabilit 35 de măsuri concrete. Au fost sancţionaţi contravenţional 17 angajatori şi s-au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale din care 34 avertismente şi o amendă în valoare de 4.000 lei. Acţiunile de verificare vor continua, conform reprezentanţilor ITM Gorj.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here