Spaghetti carbonara cu smântână

475

Ingrediente:
1 pachet spaghetti (500 grame)
400 grame bacon
400 grame smântână (minim 18% grăsime)

4 gălbenuşuri
1 pahar de vin alb, sec
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă nucşoară rasă
4 linguri parmezan ras
sare
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi baconul cubuleţe. Amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna, paharul de vin, nucşoara, parmezanul, puţină sare şi piper. Fierbeţi pastele, conform instrucţiunilor de pe pachet. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă. Adăugaţi baconul şi rumeniţi-l uşor. Adăugaţi amestecul de smântână şi amestecaţi uşor până se leagă. Amestecaţi sosul cu pastele fierbinţi (fierte şi scurse de apă). Spaghetti carbonara cu smântână se servesc imediat, presărate din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here