SOS Copiii Gorjului implementează proiectul „pot şi eu!”

500
sos copiiiFundaţia „SOS Copiii Gorjului” va realiza un parteneriat pe o perioadă de 10 luni cu Consiliul Judeţean Gorj şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj în vederea implementării proiectului „Pot şi eu!”

Astfel, proiectul va primi o co-finanţare în valoare de 8.460 de euro din partea CJ Gorj, sumă ce va fi prevăzută în bugetul propriu al judeţului pe anul 2010. Suma oferită de CJ reprezintă doar 10% din valoarea proiectului care este de 84.605 euro.

Perioada de 10 luni include etapele de pregătire, de derulare a activităţilor, de evaluare şi raportare a proiectului. Beneficiarii direcţi sunt reprezentaţi atât de către copii cu dizabilităţi din judeţul Gorj care frecventează Centrul de Recuperare din cadrul Fundaţiei „SOS Copiii Gorjului”, cât şi de cei cu dizabilităţi din Centrul de recuperare neuro-motorie din cadrul Complexului de servicii comunitare pentru copilul cu handicap sever, al DGASPC Gorj. Un număr de aproximativ 50 de copii pot fi cuprinşi în acest proiect, cu vârsta între 3-15 ani, cărora, timp de 4, 5 sau 6 luni, li se vor forma şi dezvolta abilităţile necesare autonomiei personale şi a deprinderilor practice. Totodată, preşedinta „SOS Copiii Gorjului”, Doina Mihaela Cristea, precizează faptul că printre beneficiarii indirecţi ai proiectului pot fi copii cu dezvoltare normală care doresc să se implice în activităţile din proiect, precum şi familiile copiilor cu dizabilităţi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here