Somnul – factorul cel mai important al frumuseţii

492

somnulCrezi că dacă dormi pierzi timpul degeaba? Dar trebuie să ştii că lipsa orelor importante de somn nu fac altceva decât să afecteze frumuseţea, tinereţea şi sănătatea în cele din urmă. Atunci când dormi, organismul se reface, îşi recapătă energia, astfel celulele se refac atunci când nu le mai solicităm prin activităţile de rutină zilnice.

Toate organele au un anumit timp de repaus dar şi de activitate, iar dacă suntem treji în timpul lor de refacere, le obligăm să lucreze peste program. Ce repercusiuni are acest lucru este uşor de ghicit – ne vom extenua atât fizic cât şi psihic, iar într-un timp scurt vor apărea şi anumite afecţiuni. Şi cum ştim că sănătatea se vede pe chipul nostru, frumuseţea se va irosi şi ea cu fiecare oră de nesomn. Pregăteşte-ţi un ritual de seară astfel încât să-ţi faci somnul!

somnul de frumusetPentru a-ţi păstra luminozitatea chipului, renunţă la mesele încărcate! Masa de seară, este un inamic al siluetei, calităţii somnului şi tenului. Noaptea, digestia se produce mai încet, alimentele fermentează şi elimină toxine care împiedică bunul mers al funcţiilor celulelor, chiar şi pe cele ale pielii. Tenul devine încărcat şi cu multe imperfecţiuni, iar tratamentele cosmetice nu mai fac faţă situaţiei.

Seara, e suficient să consumi o salată sau friptură cu salată cu câteva ore înainte de a merge la culcare. O cană de ceai este binevenită şi preîntâmpini şi apariţia ridurilor! Ceaiul de tei sau de sunătoare va activa producţia de melatonină, hormonul care răspunde de apariţia somnului, care, acesta, stimulează secretarea colagenului, foarte bun pentru ca pielea să-şi păstreze tinereţea.

O baie cu uleiuri aromatice, bună pentru pielea suplă!

Apa caldă va face ca temperatura corpului să crească, instalându-se astfel somnolenţa, iar uleiul aromatic va acţiona atât ca sedativ psihic cât şi ca hidratant pentru piele. Uleiul va intra bine în piele prin porii deschişi de căldura apei. Pielea hidratată îşi va menţine supleţea.

Aeriseşte camera!

Pielea are nevoie de oxigen pentru a se reface, la fel ca şi creierul.

În doar câteva minute oxigenul va pătrunde în toată încăperea.

Apelează la masaj

Ori că alegi masajul din timpul băii sau pe cel cu cremă hidratantă, muşchii vor fi mai relaxaţi şi îşi vor menţine tonusul. Chiar şi numai zece minute de masaj se vor resimiţi!

Prin demachiere îţi menţii tinereţea!

Pentru a se reface, pielea trebuie să fie curată. Fardurile blochează porii şi împiedică eliminarea toxinelor şi oxigenarea ţesuturilor. Demachiază bine tenul şi dă-te cu loţiune tonică pentru a îndepărta grăsimea şi murdăria.

Cei care vor să-şi păstreze tinereţea nu renunţă niciodată la perioada de aur a somnului – 22.00-23.00.

În aceste ore pielea se reface şi somnul e mai bun şi mai odihnitor.

Pregăteşte-te de somn înainte de ora 22.00 pentru a avea o piele delicată!

În timpul orelor 22.00-23.00, se produce cel mai mult colagen şi elastină. Tenul va profita de cantitatea maximă doar dacă în aceste ore te vei odihni! Altfel, cantitatea secretată va fi mult mai mică, iar cu timpul, tonusul pielii va scădea. Mai mult, în intervalul 22.00 şi 0.00, măduva va produce celulele roşii. De asemenea celulele roşii asigură transportul oxigenului, şi dacă vei dormi în acest timp, circulaţia va fi mai bună, celulele se vor reface, cearcănele nu vor mai fi, iar pielea îşi va recăpăta frumuseţea.

Orele de somn, eficiente în menţinerea siluetei!

Dacă nu dormi opt ore pe noapte, metabolismul se modifică, la fel funcţia endocrină. Hormonul de stres (cortizolul) creşte, sistemul imunitar se slăbeşte, iar organismul începe să depună grăsimea (sursa de energie) pentru a putea rezista în faţa multor ore de activitate. Metabolismul scade, iar pofta de mâncare devine mai acerbă. Silueta începe să dispară, luând locul formele rotunjite, iar celulita este greu de combătut.

Sfatul psihologilor

Înainte de culcare gândeşte-te la o activitate ori la o călătorie plăcută, care să-ţi aducă vise frumoase. Visele urâte cresc pulsul, perturbă circulaţia şi aduc grimase care, cu timpul, dau naştere ridurilor.

Sfatul cosmeticienelor

Fardurile păstrate pe faţă în timpul somnului se vor vedea cu timpul pe piele.

Înainte de a merge la culcare trebuie să te demachiezi şi foloseşte feţe de pernă din bumbac sau mătase.

Astfel de materiale nu vor da voie să se formarea pe faţă acele dungi roşii.

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient

Pielea devine uscată, ridurile apar mai repede şi la fel de repede îmbătrâneşte.

Cearcănele îşi fac apariţia mult mai vizibil, din cauza afectării circulaţiei periferice.

Organismul depozitează grăsime, în special în zona taliei.

Podoaba capilară se răreşte.

Unghiile încep să se exfolieze şi devin prea moi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here