Somn „de frumuseţe” pe banul public

372
Secretarul comunei Stăneşti, Dumitru Nica, riscă să fie pus în discuţia Comisiei Judeţene de Disciplină, după ce jurnaliştii l-au descoperit ieri dormind în biroul său de la Primărie. Zeci de minute acesta nu s-a lăsat trezit, deşi jurnaliştii au tras de el şi au încercat să-l convingă să ridice capul de pe birou fie şi pentru o clipă.

Primarul Vasile Pârvulescu l-a „zguduit” şi el în zadar pe Nica, secretarul văzându-şi de programul său de somn mai bine de o oră. La faţa locului au avut timp să ajungă şi reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, secretarul nefiind testat cu o fiolă pentru a se stabili dacă, anterior, consumase alcool. Dumitru Nica a recunoscut însă singur că îi place să consume alcool, în afara orelor de program, el amintind că ocupă funcţia respectivă de 30 de ani, timp în care a schimbat şase primari, cel mai longeviv fiind actualul edil.

Subprefectul Horaţiu Gorun conduce Comisia Judeţeană de Disciplină, din care mai face parte secretarul Consiliului Judeţean, Zoica Zamfirescu, şi secretarul ales de ceilalţi secretari din judeţ. Gorun afirmă că membrii comisiei nu se pot autosesiza, o anchetă într-o astfel de situaţie putând fi demarată doar în baza unei sesizări scrise depuse expres în acest sens. Dumitru Nica riscă să fie sancţionat de la o simplă mustrare până la îndepărtarea de pe funcţie, el având dreptul să conteste apoi la instanţă orice eventuală decizie luată împotriva sa. Nica a fost pus absent la serviciu, el fiind „pontat” la fel şi în ziua anterioară, când a lipsit toată ziua de la birou.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here