Soluţii pentru combaterea reumatismului

666

reumatismAproape toate persoanele trecute de prima tinereţe se confruntă cu reumatismul şi artrita. Acestea apar în zona articulaţiilor şi în momentul în care se solicită încheieturile la anumite activităţi, probleme care nu existau cu câţiva ani în urmă.

În jurul vârstei de 30 de ani, articulaţiile încep să-şi piardă din mobilitate. Chiar dacă nu se cunoaşte exact cauza acestei probleme extrem de dureroase, există totuşi anumiţi factori care au demonstrat că stau la dezvoltarea reumatismului.

Infecţia este unul dintre cei doi factori, iar cel de-al doilea se referă la faptul că organismul uman nu mai are puterea de a se apăra atât de bine şi astfel reumatismul se infiltrează în zona articulaţiilor. Stresul poate constitui şi el un factor favorizant în apariţia reumatismului.

Reumatismul este destul de neplăcut, provoacă dureri încheieturilor şi îngreunează mişcările, dar se poate manifesta şi altfel, bineînţeles tot într-un mod neplăcut. Intervine oboseala, de asemenea se produc accidentări, precum şi intoleranţa la frig şi umezeală. În zona cu probleme se pot produce noduri sub piele. Desigur, medicul este cel care poate monitoriza cu atenţie cazurile de reumatism şi poate cere ajutorul terapeuţilor fizici, iar în cazuri severe chiar şi chirurgilor ortopezi.

Reumatismul produce disconfort organelor ce susţin organismul, cum ar fi muşchi, ligamente, tendoane şi articulaţii. Este o afecţiune acută şi cronică şi afectează deopotrivă şi femeile şi bărbaţii. Este o cauză comună a afecţiunilor cardiace, deoarece valvele inimii se umflă din cauza acestei afecţiuni.

În continuare vă punem la dispoziţie câteva remedii care se pot aplica cu uşurinţă acasă.

– sucul rezultat de la cartof este unul dintre remediile cele mai bune în ameliorarea reumatismului. Se va lua înainte de masă 1-2 linguriţe din acest suc.

– ţelina este şi ea de mare ajutor, în special seminţele acesteia.

– sucul de la o portocală în combinaţie cu o lingură de ulei din ficat de cod se va consuma seara înainte de ora de somn.

– de asemenea o eficienţă crescută are şi următorul amestec: 2 linguri de oţet de cidru, 2 linguri de miere şi un pahar de apă caldă.

– un remediu cu rezultate remarcabile este amestecul format din camfor, salicitat de metil, ulei de eucalipt şi mentol. Cu această soluţie se va masa bine zona afectată.

– şi sucul de morcovi proaspăt împreună cu sucul de lămâie, s-au dovedit a fi bune contra reumatismului.

– o lingură de suc de lime (lămâie verde) luată atât dimineaţa cât şi seara face minuni.

Mai puteţi încerca şi alte soluţii:

Dieta celor care suferă de reumatism va trebuie să conţină şi minerale precum calciul, magneziul şi vitamina C deoarece va ajuta foarte mult persoanele suferinde de această afecţiune să se vindece mai repede.

Anumite persoane şi-au modificat dieta, şi anume au redus consumul de făină albă, zahăr şi carbohidraţi, observând ameliorări şi la nivelul articulaţiilor.

Amestecul din ulei de peşte şi suc de portocale se va lua seara înainte de a adormi, deoarece conţinând Omega 3, va fi de un real folos articulaţiilor.

Pentru persoanele care nu agreează mirosul de peşte pot apela la tabletele de Omega 3.

Glucozamina este şi ea bună pentru lubrifierea articulaţiilor, diminuând impactul asupra lor la orice mişcare puternică, durerea este redusă şi de asemenea şi riscul fracturării de asemenea.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here