Solicitări puţine la Centrul de Vaccinare de la Târgu-Jiu

481

Centrul de Vaccinare deschis de scurt timp în incinta Spitalului de Boli Infecţioase de la pasarelă din Târgu-Jiu a fost vizitat de cetăţenii care au vrut să îşi primească de aici vaccinul pandemic.

Nu s-au format încă cozile de persoane existente în ultimele zile la Institutul Cantacuzino de la Bucureşti. Încă de la primele ore ale dimineţii, câteva zeci de persoane au trecut pragul centrului. Medicii spun că aproximativ 14 cetăţeni pe oră au fost vaccinaţi aici neformându-se cozi impresionante de persoane panicate de virusul porcin. Se pare că teama de gripa porcină este mai mică în judeţul Gorj, zonă ocolită de altfel de virusul pandemic. Aici trebuiau să se prezinte însă doar persoanele neasigurate, cele care au medic de familie putând să îşi facă vaccinul la cabinetele doctorilor de care aparţin. Cu toate acestea, la Centrul de Vaccinare au venit mai mult, ieri, persoane asigurate. Reprezentantul Centrului de Vaccinare din Târgu-Jiu, medicul Luminiţa Manea a declarat că se aşteaptă la o avalanşă de solicitări din partea cetăţenilor care se tem de gripa porcină. Acesta a mai precizat că persoanele asigurate trebuie să se vaccineze doar la medicul de familie, iar cele neasigurate trebuie să se adreseze Centrului.

DSP Gorj cere vaccin
Distribuirea dozelor de vaccin antigripal în judeţul Gorj a lăsat Direcţia de Sănătate Publică fără dozele necesare, încă de la începutul operaţiunii. Din acest motiv, numai o parte a medicilor de familie au primit dozele de vaccin pandemic cerute iar pentru restul, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au fost obligaţi să facă cerere la Ministerul Sănătăţii. S-au solicitat astfel încă 10.000 de doze de vaccin. Instituţia a avut 9000 de doze de vaccin la dispoziţie, dar se pare că, această cantitate s-a dovedit insuficientă pentru medicii de familie din judeţ. S-a cerut astfel suplimentarea, de urgenţă, a cantităţii. Gorjul a avut însă 20.000 de doze de vaccin AH1N1 dar în urma vaccinării cadrelor medicale, a personalului MAI şi a celui din instituţiile descentralizate dozele de vaccin pandemic s-au epuizat.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here