Solicitare la CEO: Sporuri incluse în salarii

1051

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia solicită creșteri de salarii pentru angajați, precum și includerea anumitor sporuri în salarii.
„Noi vom milita pentru creșteri salariale, creșteri ale veniturilor salariaților din Complexul Energetic Oltenia. Punctul de vedere al administrației nu-l știm încă, dar noi am solicitat să facă simulări în ceea ce privește introducerea anumitor sporuri în salariu, pentru a securiza veniturile angajaților din Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, la un post local de radio.
Liderul de sindicat a explicat și de ce se dorește acest lucru. „Dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în sistemul bugetar, vedem foarte bine că există premise ca foarte multe sporuri din acest sector să dispară.
Nu este imposibil nici la CE Oltenia. Fiind o companie a statului, e posibil să ne trezim cu o legislație sub aspectul acesta. Adică să spună că în sistemul bugetar și în companiile unde statul este acționar majoritar, ipotetic vorbind, sporurile să nu depășească un anumit nivel”, a precizat Căldărușe.
Prin urmare, în leafa minerilor și energeticienilor se dorește să fie incluse sporuri în valoare de 1.800 de lei. „Este vorba de acel spor de producție de 1.000 de lei și acel adaos de 800 de lei. Nu vorbim aici de sporul de fidelitate, de sporul de vechime, care sunt tot sporuri cu caracter permanent”, a explicat Gabriel Căldărușe, menționând încă o dată că „Sindicatul Mine Energie Oltenia nu va accepta ca în acest an să nu existe creșteri salariale”.
În acest an debutează și prima etapă a Planului de restructurare și decarbonare care prevede disponibilizări de personal.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here