Sofia Vicoveanca la Târgu-Jiu – Festivalul Internaţional de Folclor începe luni

397

Pe 9 iulie începe Festivalul Internaţional de Folclor „Târgu-Jiu 2012”, ajuns la cea dea zecea ediţie. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie, în municipiul nostru vor ajunge ansambluri folclorice din ţări precum: Mexic, Serbia, Turcia, Ucraina, dar şi vedete ale folclorului naţional, între care celebra Sofia Vicoveanca.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Târgu-Jiu 2012” se va desfăşura în perioada 9-13 iulie. Municipiul nostru va deveni capitala folclorului internaţional. „Cu eforturi susţinute, reuşim în acest an, să organizăm ediţia a zecea a Festivalului Naţional de Folclor, un festival care are menirea de a aduce în faţa gorjenilor tradiţii folclorice, tradiţii populare de pe alte meleaguri, alte continente dacă este posibil, din alte ţări ale lumii. Îmi amintesc cu mare plăcere de ediţiile anterioare organizate la Târgu-Jiu şi trebuie să vă spun că de fiecare dată, ediţiile organizate au înregistrat un real succes”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Ansambluri din diferite colţuri ale Lumii
Festivalul Internaţional de Folclor „Târgu-Jiu 2012” reuneşte în oraşul lui Brâncuşi ansambluri folclorice din mai multe ţări. Până acum şi-au confirmat prezenţa şase ansambluri din străinătate. „S-a reuşit să se reia această deosebită manifestare. Este la a zecea ediţie; a fost din 2000 până în 2008 inclusiv. Avem certă prezenţa a şase ansambluri. Este vorba despre: Mexic, două ansambluri din Serbia, unul din Turcia, unul din Bulgaria şi unul din Ucraina. Este sub semnul întrebării şi la noi, ca şi la Timişoara, de altfel, prezenţa Indoneziei. Festivalul se va organiza, în premieră, în amfiteatrul din centrul municipiului; va debuta luni cu o şedinţă foto în Piaţa Prefecturii, după care se va organiza o paradă a formaţiilor participante, paradă care va pleca din Piaţa Prefecturii”, a menţionat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Va ajunge în municipiul Târgu-Jiu şi celebra interpretă de muzică populară, Sofia Vicoveanca, care va reprezenta ţara noastră la acest festival. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here