Şoferi beţi, sancţionaţi cu dosare penale

343

Sfârşitul de săptămâna le-a adus dosare penale mai multor conducători auto prinşi beţi la volan de către poliţiştii gorjeni. În prezent, aceştia sunt anchetaţi de oamenii legii pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În seara zilei de 10 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat, vârstă de 40 ani, din oraşul Rovinari, despre faptul că în timp ce conducea pe D.N. 66 un autoturism, a fost acroşat de un alt autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 47 ani, din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul hunedorean avea o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au întocmit pe numele acestuia dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La volan cu o concentraţie de 0, 99 mg/l alcool pur în aerul expirat
Tot cu dosar penal, de această dată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi refuz de prelevare mostre biologice, s-a ales şi un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Dăneşti. Sexagenarul a fost depistat vineri seara de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, având o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru săvârşirea aceloraşi infracţiuni este cercetat şi un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Roşia de Amaradia, depistat sâmbătă de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Novaci în timp ce conducea pe DC 29 A autoturismul proprietate personală, având o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au refuzat să le fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Alţi doi conducători auto, unul din Târgu-Jiu iar celălalt din comuna Crasna, s-au ales cu dosare penale în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au fost prinşi de poliţiştii gorjeni conducând autoturisme pe drumurile publice deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul şoferului din Târgu-Jiu, etilotestul a arătat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce în cazul conducătorului auto din Crasna a arătat o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here