Şoferi, atenţie la radare! – Noi acţiuni ale rutierilor

468

politisti traficPoliţiştii rutieri, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. Poliţiştii au folosit radare, acestea fiind amplasate în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere.

Şi pentru aceste acţiuni, poliţiştii au folosit aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere. Nu au trecut neobservate nici cazurile de depăşire neregulamentară, traversare neregulamentară a drumului public sau de neacordare de prioritate pietonilor. Astfel, pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 184 de sancţiuni contravenţionale, retras 7 certificate de înmatriculare şi reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere, din care: 4 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei maxim admise, 2 pentru depăşire neregulamentară şi 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric. Au fost sancţionaţi 66 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 6 care s-au angajat în depăşiri neregulamentare, 16 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 18 care nu purtau centura de siguranţă, 8 care au oprit sau staţionat neregulamentar. De asemenea, au fost sancţionaţi 9 pietoni pentru traversare neregulamentară şi 7 conducători de mopede, diferenţa de sancţiuni fiind aplicată altora pentru alte abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dosare penale pentru conducere fără permis

În timpul acţiunilor, poliţiştii Postului de Poliţie Samarineşti au identificat la volanul unui tractor un bărbat de 33 ani, din localitate. Având în vedere că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere, poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Şi în seara zilei de 1 iunie, orele 22:45, poliţiştii Poliţiei Comunale Stoina au fost sesizaţi despre faptul că la intersecţia dintre DJ 605 B cu DC Baloşani s-a produs un eveniment rutier soldat cu avarierea a două autovehicule, conducătorul unuia dintre acestea părăsind locul accidentului. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că o tânără de 24 ani, din comuna Stejari, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, a acroşat autoturismul condus de către un localnic, de 33 ani, părăsind locul accidentului. Pe numele tinerei a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here