Șofer condamnat după ce a fugit de poliție

990

Angajatul unui ocol silvic din Gorj a fost condamnat pentru că s-a urcat băut la volan. Tehnicianul silvic s-a ales cu 8 luni de închisoare, pedeapsa fiind amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Evenimentul s-a petrecut anul trecut, la mijlocul lunii august. Era în jur de 3 dimineața când polițiștii ce se aflau de serviciu pe DJ 674A Fărcășești au observat un autovehicul Volkswagen Polo care a oprit brusc și a virat la dreapta, la vederea echipajului de poliție.
Oamenii legii au plecat în urmărirea șoferului care a oprit la scurt timp în satul Fărcășești, în afara părții carosabile.
Pentru că mirosea a alcool, șoferul a fost testat, etilotestul indicând 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Rovinari în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Buletinul de analiză toxicologică a indicat valoarea de 1,63 g/l alcool pur în sânge la ora 03:55, respectiv 1,55 g/l la ora 04:55.
La audieri, bărbatul a recunoscut și regretat fapta, spunând că a consumat câteva pahare cu vin înainte de a se urca la volan.
Tehnicianul silvic de 64 de ani, din comuna Drăguțești, nu are antecedente penale. Sentința dictată de Judecătoria Târgu-Jiu, în urmă cu două săptămâni, poate fi contestată.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here