Societăţile motrene, verificate de ITM Gorj

428
78itm-6Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de muncă gorjeni au sancţionat, pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare, 11 societăţi de pe raza municipiului Motru şi a localităţilor învecinate, care aveau ca obiecte de activitate comerţul şi alimentaţia.

“Patronii societăţilor aveau la muncă nouăsprezece persoane fără carte de muncă, dintre care şapte femei. Amenzile aplicate administratorilor se ridică la suma de treizeci şi şase de mii de lei”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Munca la negru a mai fost urmărită pentru a fi combătută sau depistată şi în cazul altor 26 societăţi de pe raza judeţului Gorj, însă nu au fost găsiţi muncitori care să accepte aceste condiţii de lucru.

Alte nouă sancţiuni contravenţionale, dintre care trei amenzi în valoare de 11.000 de lei s-au aplicat pentru nedepunerea de către angajatori a obligaţiilor legale şi a registrului REVISAL. Reprezentanţii Compartimentului de Securitate şi Sănătate în muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat 12 controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul lor de activitate în sectoarele industrie, transporturi, comerţ şi alimentaţie publică. “Inspectorii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de patru mii de lei pentru neregulile constatate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here