Societăţi rovinărene, sancţionate de inspectorii de muncă

352
magazin munca negruÎn cea de-a doua săptămână a lunii martie, inspectorii de muncă gorjeni au sancţionat trei societăţi de pe raza oraşului Rovinari, care aveau ca obiect de activitate comerţul, pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare.

„Patronii societăţilor aveau la muncă trei femei fără carte de muncă. Amenzile aplicate administratorilor se ridică la suma de nouă mii cinci sute de lei”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Munca la negru a mai fost urmărită pentru a fi combătută sau depistată şi în cazul altor 18 societăţi de pe raza judeţului Gorj, însă nu au fost găsiţi muncitori care să accepte aceste condiţiile de lucru.
Alte cinci sancţiuni contravenţionale s-au aplicat pentru nedepunerea de către angajatori a obligaţiilor legale şi a registrului REVISAL. Reprezentanţii Compartimentului de Securitate şi Sănătate în muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat 10 controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul lor de activitate în sectoarele industrie, comerţ, transporturi şi alimentaţie publică. „Ei au aplicat cinci amenzi în valoare de zece mii de lei pentru neregulile constatate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here