Societăţi din Bumbeşti-Jiu şi Padeş, sancţionate de Garda de Mediu

423
firma haineComisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj a aplicat în ultimele două săptămâni două sancţiuni, dintre care una contravenţională şi un avertisment. Astfel, societatea Pro Sole Invest SRL din Bumbeşti-Jiu a fost amendată cu suma de 2.000 de lei pentru nedepunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Administraţia Fondului de Mediu.

“Această firmă a fost verificată în urma a 10 controale planificate efectuate de comisarii de mediu gorjeni, iar societatea a primit amenda pe data de 9 februarie”, a declarat Simona Cornea, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj. Pro Sole Invest este o societate cu activitate în tăbăcirea şi finisarea pieilor, fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, prepararea şi vopsirea blănurilor. Totodată, zilele trecute, comisarii gorjeni au mai aplicat şi un avertisment la Fag International Padeş pentru crearea de disconfort prin manipularea buştenilor. Societatea are profil de exploatare forestieră şi prelucrare lemnoasă. “Controlul a fost făcut în urma unei sesizări primite de la un cetăţean pe nume Emanuel Tatomir deranjat de activitatea societăţii”, a mai adăugat Cornea.

De altfel, în acest interval, în vizorul controalelor efectuate de Garda de Mediu Gorj se află societăţile Grimex, Aparegio, precum şi Uzina Mecanică Sadu 2.
I.MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here