Socata, suc natural cu calităţi terapeutice

4722

socataSucul obţinut din florile de soc, răcoritor şi reconfortant nu poate să nu fie pe placul dumneavoastră. În afară de aroma inconfundabilă, sucul de soc are şi calităţi terapeutice, fiind un medicament foarte bun în lupta contra infecţiilor urinare sau renale.Socata se prepară când florile sunt înflorite şi nu din flori de soc uscate, acestea fiind toxice pentru organism.

 

Socata se poate consuma şi împreună cu alte sucuri naturale, din mere sau portocale. Nu este indicat să cumpăraţi din magazine aceste sucuri, deoarece, deşi sunt recomandate a fi sucuri naturale, ele conţin produşi care nu fac bine organismului. Dacă veţi opta pentru consumul de soc în combinaţie cu alte sucuri, recurgeţi la sucurile preparate în casă.

Efectele terapeutice ale sucului de soc

Sucul de soc sau socata poate fi folosit pentru diferite probleme de sănătate. Fiind considerat un bun depurativ, socata este bună pentru eliminarea surplusului de apă din ţesuturi şi a toxinelor din organism. Socata este bună contra constipaţiei, abceselor, arsurilor, problemelor pulmonare, afecţiunilor căilor respiratorii, gripei, tusei, astmului bronşic, tuberculozei, rujeolei, scarlatinei, infecţiilor urinare şi renale. Pe lângă diversele calităţi terapeutice pentru tratarea anumitor probleme de sănătate, sucul de soc poate elimina şi kilogramele în plus. Consumaţi socată, sucuri naturale, dar nu uitaţi că e necesară şi o alimentaţie sănătoasă, bogată în fier şi vitamine.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here