Smochinele, fructe de iarnă

560
smochineSmochina proaspătă este un fruct foarte puţin caloric, ce echivalează cu mărul în număr de calorii, şi este foarte bogată în vitamine. Atenţie totuşi la smochina uscată, consumată de obicei iarna, care este foarte calorică! Smochina este bună pentru sistemul nostru sanguin, dar şi pentru plămâni, căci conţine vitaminele A şi B. Aceste vitamine le conferă protecţie.
Ele sunt bogate şi în vitamina C, care îi oferă energie corpului nostru.

Atunci când eşti răcită, nu ezită să consumi smochine, căci ele te ajută să lupţi contra afecţiunilor sezoniere.

Smochina conţine cantităţi importante de potasiu, element foarte util pentru echilibrul nostru alimentar. Potasiul facilitează digestia, şi se găseşte mai din abundenţă în fructul foarte copt.
Dacă vrei să slăbeşti sau dacă eşti cu ochii pe colesterol, medicii şi nutriţioniştii recomandă smochina, fructul care nu conţine nici colesterol, nici lipide. Smochina este sănătoasă pentru sistemul nostru sanguin deoarece este bogată şi în fier, necesar pentru fabricarea globulelor roşii.
Fructul le este recomandat copiilor, căci conţine şi calciu, oligo-elemente şi fosfor, excelente pentru dezvoltarea acestora.
Însă asta nu e tot: smochina este utilizată şi ca remediu contra durerilor abdominale, pentru reducerea stresului şi eliminarea negilor.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here