Slăbeşte, practicând şedinţe de saună

1649

sauna2Din ce în ce mai multe persoane apelează la saună. A fost inventată de finlandezi în urmă cu peste 2000 de ani. Aduce numeroase beneficii organismului, de relaxare, de eliminare a kilogramelor în plus, pregăteşte organismul de a rezista în faţa bolilor.

Sauna se realizează printr-o şedinţă care presupune cam trei şederi în cabină, fiecare timp de aproximativ 10 minute. Temperatura începe de la 60° C şi creşte progresiv la 100° C pentru ultimele 10 minute.

Înainte de a începe şedinţa de saună va trebui să vă faceţi igiena corporală, cu atât mai mult dacă este cald, pentru a vă obişnui cu temperatura ridicată. După care intraţi în saună unde încercaţi să staţi 10 minute. După cele zece minute petrecute, faceţi un duş cu temperatura mai scăzută şi mai staţi câteva minute, după care se poate relua procedeul.

Sfaturi

Sauna este recomandată şi femeilor, dar şi bărbaţilor, cu greutate normală, dar şi cu diferite grade de supraponderabilitate. Se recomandă o jumătate de oră de saună de 3 ori pe săptămână. Sauna este mai puţin recomandată copiilor sub 14 ani şi bătrânilor peste 65 de ani.

Beneficiile saunei

Prin transpiraţia produsă de baia de aburi se vor elimina şi toxinele din organism;

După saună se poate realiza peelingul(este un procedeu care îndepărtează stratul de celule moarte) mult mai uşor şi mai eficient datorită porilor dilataţi, astfel pielea va fi curăţată în profunzime;

Muşchii devin mai relaxaţi, iar un masaj după saună poate avea efecte uimitoare asupra întregului corp;

Se întăreşte sistemul imunitar;

Sauna, metodă pentru slăbit!

Prin transpiraţia produsă de şedinţele de saună se elimină reziduurile din organism, astfel acesta va funcţiona mult mai bine. Se recomandă consumul multor lichide în timpul saunei deoarece veţi transpira mai mult şi veţi elimina şi mai multe toxine. Se estimează pierderea între 3-5 kg după 3 luni de saună. Pentru rezultate remarcabile se recomandă, înotul şi masajul de întreţinere, pe lângă saună.

Există şi contraindicaţii

Femeile însărcinate, persoanelor cu afecţiuni cardiorespiratorii şi dermatologice nu vor putea efectua şedinţe de saună.

Dacă se apelează foarte des la saună, pielea şi părul vor deveni mai uscate. Se recomandă acoperirea părului cu un prosop şi masarea corpului cu o cremă hidratantă după saună.

De reţinut !

Prin saună se pierd kilogramele în exces, neexistând restricţii alimentare. Dar trebuie să consumaţi fructe şi legume, cu conţinut mai mare de apă. Hidrataţi-vă, consumând 2 litri de apă pe zi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here