SJU are minim o ofertă pentru achiziţionarea fiecărui aparat medical

479

Perioada de depunere a ofertelor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru achiziţionarea de aparatură medicală s-a finalizat. Managerul Tiberiu Tătaru confirmă că s-a depus cel puţin o ofertă pentru fiecare aparat. Până la sfârşitul anului, SJU Târgu-Jiu va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de  3 milioane lei.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a reuşit să atragă fonduri pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală. Licitaţia este în linie dreaptă, finalizându-se perioada de depunere a ofertelor. „Avem minim o ofertă depusă pentru fiecare aparat. Fiind vorba despre achiziţie directă, se va iniţia cumpărarea prin seap de la furnizorul care are preţul cel mai mic. Până la sfârşitul anului vom avea toată aparatura în spital”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Investiţie cu sprijinul CJ Gorj
Investiţia în aparatură medicală se face cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean Gorj. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va fi dotat, până la sfârşitul anului, cu aparatură medicală în valoare de 3 milioane lei. „Valoarea investiţiei este de 311 mii lei de la Ministerul Sănătăţii şi 10% de la Consiliul Judeţean. Meritul pentru această investiţie îi revine preşedintelui Ion Călinoiu, care ne-a sprijinit şi care susţine finanţarea sistemului de sănătate”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Aparatură la mai multe secţii
La mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi adusă aparatură medicală nouă, datorită fondurilor alocate de MS şi CJ Gorj. “Vor fi achiziţionate, de asemenea, şi 3 lămpi de operaţie, 3 mese de operaţie, 2 aspiratoare chirurgicale, 4 aparate electro-chirurgie, 10 monitoare funcţii vitale. De asemenea, luăm un incubator pentru Pediatrie, analizoare automate pentru Laboratorul de Analize Medicale, aparat de dizolvat citostatice pentru Oncologie, iar la Oftalmologie achiziţionăm biometru şi tonometru automat noncontact cu pachimetru”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Potrivit aceleiaşi surse, la Urologie, unde îşi desfăşoară activitatea un tânăr medic, angajat de câţiva ani, “se va achiziţiona un uretrorenoscop şi sistem litotriţie cu pompă irigare sau sucţiune”.
Aparatura ce urmează a fi achiziţionată ajută Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi la renegocierea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here