Situaţia privind stocurile de iarnă, trimisă la Boc

424
În urma videoconferinţei de luni cu prim-ministrul Emil Boc, prefectului judeţului Liviu Andrei i s-a cerut o informare legată de stocurile de materiale antiderapante. Informarea privind starea utilajelor de intervenţie şi a stocurilor de materiale antiderapante a fost trimisă ieri de Instituţia Prefectului Judeţului Gorj, Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit acestei informări la nivelul Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu şi S.C Întreprinderea Judeţeană de Drumuri şi Poduri S.A. Gorj sunt cantităţi suficiente de materiale şi carburanţi pentru a se interveni în această iarnă. Astfel la nivelul Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu se află o cantitate de 4.772 de tone de nisip şi 1.445 de tone de sare. De asemenea, se găsesc 72 de auto utilaje pentru intervenţie, conform planului de iarnă, s-au montat 410 indicatoare specifice sezonului rece şi există un stoc de motorină de 14,1 tone. Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu are în administrare 460 km din care 380 pe raza judeţului Gorj, 46 km pe raza judeţului Mehedinţi, 20 km pe raza judeţului Vâlcea şi 14 km pe raza judeţului Hunedoara.
S.C. Întreprinderea Judeţeană de Drumuri şi Poduri S.A. Gorj deţine 12.000 de tone de nisip în stoc, 300 de tone de sare, 45 de tone de clorură (Defrost), 57 de auto utilaje pentru intervenţie, 18 indicatoare specifice sezonului rece şi un stoc de motorină de 30 tone. Reţeaua de drumuri publice judeţene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri, cu o lungime totală de 837 km.
Alături de această situaţie, prefectului Liviu Andrei i s-a mai cerut să îşi ţină permanent telefonul mobil deschis pentru a putea să fie contactat în cazul în care ninsoarea anunţată de meteorologi va produce probleme în judeţul nostru.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here