Sistarea ajutorului de încălzire şi pentru persoane cu depozite bancare de 3.000 lei

383

ajutor de incalzireGuvernul a discutat varianta ca şi persoanele care deţin depozite bancare în valoare de peste 3.000 lei să nu mai primească ajutoare de încălzire începând cu sezonul rece 2010-2011, lista bunurilor în funcţie de care vor fi anulate aceste ajutoare fiind în stadiu de redactare.

„Lista bunurilor în funcţie de care va fi sistată plata ajutoarelor de încălzire, discutată în şedinţa de guvern, face referire şi la persoanele care deţin depozite bancare cu o valoare ce depăşeşte 3.000 lei. Alte propuneri au fost ca astfel de ajutoare să nu fie acordate nici în cazul persoanelor care deţin în proprietate suprafeţe de teren mai mari de 1.000 metri pătraţi sau animale de curte, precum vaci şi porci”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale. Potrivit acestora, lista bunurilor în funcţie de care nu vor mai fi acordate ajutoare de încălzire se află încă în curs de redactare.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, luni, că Guvernul a decis ca persoane care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu, precum case de vacanţă, sau maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de încălzire, evaluările indicând că peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma să nu mai fie subvenţionate. Noile reguli de acordare a ajutoarelor de încălzire vor fi aplicate începând cu sezonul de iarnă 2010-2011.

Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here