Singura pistă omologată de Unifight din ţară, inaugurată ieri la Târgu-Jiu

430

Începând de ieri, Jandarmeria Gorj se poate mândri cu singura pistă omologată de Unifight din ţară. Pista are 9 obstacole şi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj, va fi folosită atât pentru pregătirea şi antrenamentul efectivelor, cât şi pentru competiţii.

În baza sportivă a Jandarmeriei Gorj a fost realizată o pistă Unifight – Winterfight, pistă omologată recent de către o comisie din cadrul Federaţiei Române de Unifight. „Pista de Unifight a fost realizată cu efortul unităţii şi al asociaţiei sportive a cadrelor unităţii, a fost omologată de Federaţia Română de Unifight-Winterfight; va fi folosită în procesul de pregătire al subunităţilor antiteroriste şi de la Detaşamentul Mobil, precum şi grupele de ordine şi supraveghere publică, pentru competiţii sportive la care pot participa sportivi din MAI şi din alte structuri”, a declarat Robert-Iulian Vîţă, şeful IJJ Gorj. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Gorj, pista proaspăt inaugurată este una specială, adaptându-se foarte bine la misiunile pe care jandarmii trebuie să le îndeplinească deoarece le permite să antreneze astfel încât să poată finaliza misiunea.
„Spre deosebire de celelalte piste care au existat, care erau folosite la antrenament, asta are o finalitate. Jandarmul se află în stradă sau oriunde în misiune, a descoperit infractorul care comite o faptă antisocială, se deplasează după el, trece de anumite obstacole pe care am încercat să le punem noi aici în teren, şi finalitatea există în ring. Asta este specific acestei piste; adică ai alergat 100 de metri după infractor, trebuie să ai şi puterea să-l imobilizezi şi atunci ai finalizat misiunea. De asta ea se adaptează foarte bine la misiunile pe care noi le avem de îndeplinit. E singura pistă de acest gen din Minister şi chiar din ţară”, a precizat Gheorghe Boltaşu, şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul IJJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here