Sindicatul „Sănătatea” susţine chirurgii pentru obţinerea sporului de 50%

498

Federaţia Solidaritatea Sanitară, la care este afiliat Sindicatul „Sănătatea” Gorj solicită Ministerului Sănătăţii să intervină în aplicarea prevederilor OMS 547/2010 pentru acordarea sporului de 50% pentru chirurgi pentru perioada cât aceştia îşi desfăşoară activitatea în blocul operator. Liderul sindical Ion Măruţă spune că sindicatul pe care îl conduce se oferă să îi susţină pe chirurgi în demersurile făcute în instanţă pentru obţinerea sporului de 50%.

Sindicatul „Sănătatea” Gorj, membru al Federaţiei Solidaritatea Sanitară, susţine dreptul chirurgilor de a fi recompensaţi pentru perioada petrecută în blocul operator. „Un asistent primeşte 50% pentru activitatea din blocul operator, în timp ce chirurgul primeşte doar 7%. Noi considerăm că şi chirurgii trebuie să primească 50%”, a precizat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Susţinere pentru chirurgi
Sindicaliştii au luat atitudine vizavi de această discriminare, solicitând implicarea ministrului Sănătăţii. Chirurgii înşişi au căutat să-şi găsească dreptatea în instanţă, la nivelul ţării fiind câştigate câteva sute de procese.
Din acest motiv, conducere Sindicatului „Sănătatea” Gorj este dispusă să îi sprijine pe chirurgii gorjeni în acest demers. „Sindicatul „Sănătatea” se oferă să susţină în instanţă demersurile chirurgilor pentru obţinerea sporului de 50% pentru activitatea desfăşurată în blocul operator”, a menţionat Măruţă.
La nivelul judeţului Gorj, potrivit aceleiaşi surse, „unii chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au acţionat în instanţă în nume propriu şi au câştigat”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here