Sindicalistul Bunoaica vrea act adiţional nu acord cu CEO

536

Federaţia Univers şi administraţia CEO-ului au semnat un acord duminică în vedere acordării cotei de cărbune şi de energie pentru minerii şi energeticienii structurii, după caz. Acest acord nu este pe placul tuturor celor care fac parte din Federaţia Univers dovadă că Nicu Bunoiaca, preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Lupoaia, cere negocierea actului adiţional şi discutarea capitolului salarizare, nu pe un acord. Bunoiaca vrea ca cota de cărbune să nu aibă o valoare mai mică de 1000 de lei, sindicatul său fiind semnatarul unui proces cu administraţia CEO, acum încheiat, în care s-a cerut exact acest lucru. Încă o dată se dovdeşte că mişcarea sindicală nu este unită, în opinia lui Bunoica, care nu este adeptul unui sindicat majoritar la nivel de CEO şi anunţă că el nu va intra niciodată în construcţia acestui sindicat. “Liderii vechi ar trebui să stea deoparte şi să nu mai facă parte din mişcarea sindicală. Aceştia sunt deja compromişi şi fac parte din administraţiile unor firme ale companiei. Referitor la insolvenţa CEO, interesul este al unora care vor să pună mâna pe sitemul nostru energetic. Este momentul ca politicienii, mai ales premierul României care este gorjean, să se implice în rezolvarea problemelor companiei şi în recuperarea datoriilor de la societăţile statului care nu-şi plătesc sume consistente spre societatea din judeţul nostru. Ar trebui să emită o ordonanţă de Guvern care să schimbe legislaţia ANRE şi să sperăm într-o eşalonare a datoriilor. Pentru bunul mers al CEO eu recomand ca din acest dialog să facă parte cât mai multe sindicate şi să fie aleşi oameni noi cu vot general. Ar trebui ca vechii sindicalişti să nu se mai folosească de tot felul de conferinţe în care se numesc tot pe ei în aceste funcţii. Ca punct final eu sunt de acord cu semnarea unui act adiţional la CCM şi de chemarea şi a FNME-ului la negocieri, fiind parte semnatară a contractului colectiv de muncă”, a declarat Bunoaica.
Acesta susţine că, de fapt, şi pentru acordarea primei de vacanţă, ce trebuia să fie de 90% în lunile iunie, iulie şi august şi de 10% în septembrie, nu s-a respectat protocolul cu administraţia CEO.
“Mă bucur că s-a obţinut acest drept, cărbunele pentru mineri, şi pentru negocierea primei de Crăciun, care va avea loc în septembrie, dar mă îngrijorez pentru 2015 care va veni cu restructurări consistente, asta dacă minerii şi energeticienii nu vor fi uniţi şi nu-şi vor apăra interesele”.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. fratilor este momentul sa sustinem asemenea lideri care lupta cu adevarat pentru oameni sustinerea insemnind trecerea neconditionata in aceste sindicate si distrugerea coruptilor din vechile sindicate care neau vindut drepturile in negocierile anterioare si acum fac parte din administratia ceo find cumparati pe bani grei si cu salarii nesimtite jos cu gasca lui pendula

  2. Da, asa atitudine trebuie sa aiba un lider.Nu inteleg de ce crede totusi ca are un sindicat mic daca oamenii lui sunt luptatori adevarati nu trepadusi si fricosi ca ceilalti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here