Sindicaliştii Hidroelectrica Târgu-Jiu se pregătesc de grevă

356

hidroelectrica 2Sindicaliştii din cadrul Hidroelectrica, sucursala Târgu-Jiu vor declanşa o grevă pe data de 15 octombrie. La fel ca şi colegii lor din ţară, sindicaliştii din municipiu sunt gata să intre în grevă legal ca protest…

faţă de divizarea Hidroelectrica şi includerea ei în cele două mari companii din sectorul energetic. Muncitorii se tem şi de disponibilizările care se anunţă mai ales că directorul companiei, Mihai David, şi-ar fi propus să dea oameni afară.

Circa 300 de sindicalişti ai Hidrosind, printre care s-au aflat şi cei de la Târgu-Jiu, au pichetat joi sediul Ministerului Economiei (ME) şi au strigat în cor ,,Demisia!”. Acest mesaj a fost adresat preşedintelui Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, adică secretarul de stat din ME, Tudor Şerban, şi a directorului general al companiei, Mihai David, pe care îi acuză că s-au alăturat demersurilor ministrului Adriean Videanu în privinţa divizării Hidroelectrica. Sindicaliştii au susţinut că, într-un cadru restrâns, Mihai David şi-ar fi propus să disponibilizeze personal din Hidroelectrica, făcând în acelaşi timp angajări pe criterii politice. Protestatarii i-au transmis însă directorului David că vor discuta în instanţă, pe 3 decembrie, pe tema acestor angajări pe criterii politice. Alţi 600 de sindicalişti Hidrosind au pichetat, de asemenea, sediile centrale ale PSD şi PD-L din capitală.
Muncă între proteste
Hidrosind a anunţat încă de miercuri că 900 de sindicalişti vor picheta, între orele 11.00 şi 14.00, sediile Ministerului Economiei (ME), precum şi sediile centrale ale PSD şi PDL din Capitală, ca protest faţă de divizarea Hidroelectrica. Sindicatul Hidrosind a acuzat în repetate rânduri autorităţile că doresc ,,spargerea” Hidroelectrica, pentru a vinde hidrocentralele aflate în portofoliul companiei la un preţ mic. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, anunţa că cele două companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor deveni funcţionale până la sfârşitul acestui an. Cele două societăţi vor fi listate la bursă, cu un procent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi acţionarul majoritar al acestor două companii.
În componenţa primei societăţi vor intra Complexurile Energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari şi Craiova, şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here