Sindicaliştii gorjeni pichetează Ministerul Sănătăţii pe 26 septembrie

484

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România, întrunit în data de 4 septembrie 2013, a hotărât susţinerea în perioada imediat următoare a unei liste proprii de revendicări specifice sistemului sanitar, care vor fi înaintate tuturor instituţiilor responsabile de bunul mers al sistemului, atât la nivel naţional, cât şi local. Revendicările identificate vor sta la baza unor acţiuni sindicale ce vor fi organizate în cursul acestei luni. De la Gorj vor participa la protestul din 26 septembrie 20 de persoane.

Pentru că au o serie de nemulţumiri, sindicaliştii din sistemul sanitar sunt pregătiţi să protesteze. Reprezentanţii judeţului nostru vor participa la pichetarea din data de 26 septembrie. „Federaţia SANITAS a anunţat în urmă cu o săptămână un program de mişcări sindicale. Acestea se materializează în pichetarea Ministerului Sănătăţii în perioada 18-28 septembrie. Gorjul va fi prezent în data de 26 septembrie şi vor merge de la noi 20 de oameni. Noi suntem nemulţumiţi de multe aspecte, începând cu programul pe care îl prezintă prin ţară ministrul. Ne dorim ca spitalele să rămână unităţi publice, iar Sănătatea să beneficieze de 6% din PIB”, a confirmat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Revendicările sindicaliştilor
Membrii SANITAS cer alocarea a 6% din P.I.B. pentru Sănătate. De asemenea, ei solicită asigurarea finanţării sistemului sanitar pentru trimestrul IV al anului în curs şi acordarea integrală a drepturilor salariale, dar şi menţinerea sistemului actual de organizare a spitalelor, în vederea asigurării unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, în regim public. Alte revendicări ale reprezentanţilor SANITAS sunt: creşterea veniturilor salariale pentru toate categoriile de personal sanitar, începând cu 1 ianuarie 2014; respectarea normativelor de personal şi elaborarea regulamentelor de sporuri; aplicarea principiilor şi coeficienţilor de ierarhizare privind clasele de salarizare conform Legii nr. 284/2010; negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului Sănătate; negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului Asistenţă Socială; elaborarea şi promovarea unei legi a salarizării specifice în asistenţa socială, pornind de la principiile şi coeficienţii Legii nr. 284/2010, care să asigure creşterea salariilor în sector începând cu data de 1 ianuarie 2014. Liderul SANITAS Gorj spune că probabil sindicaliştii vor cere demisia ministrului Sănătăţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here