Sindicaliștii formează noua divizie secretă a lui Boza! – Documentele secrete ale CEO, păzite de lideri din FNME și SMEO

804

Pentru a avea liniște în companie, Sorin Boza a uns bine, în primul rând, organizațiile sindicale din CEO. Marii lideri sindicali au primit, astfel, în ultimele luni, funcții de inspectori în Complexul Energetic Oltenia, iar cei mai mici au fost strecurați în rândul TESA, la birourile de “documente secrete”, care ființează atât la executiv, cât și la sucursale. De o lună de zile, patru sindicaliști cu funcții în FNME și SMEO au aterizat astfel în funcții în care vor păzi doar hârtii, promovările fiind, cu siguranță, unele politico-sindicale, o parte dintre promovați fiind chiar membri de partid.

 

“Să ne iubim ca frații”, așa își dorește managerul CEO, Sorin Boza, să relaționeze cu sindicatele din companie, unde se găsesc tocmai reprezentanții minerilor și energeticienilor. Degeaba marii sindicaliști își arată colții, lătrând la directorul companiei, în mass-media, când în realitate, între sindicate și administrație există o strânsă legătură, ligamentele sindicaliștilor fiind lipite de ale lui Boza, urmare a promovărilor făcute la cererea lor de către directorul general.

Din miner, inginer
Marii sindicaliști au deja posturi călduțe de inspectori, sub ochii lui Boza, în timp ce organizațiile au bine plasate membrii în poziții cheie în care munca este doar pe hârtie. O spun fără reținere simplii angajați din minerit și energie care dezvăluie că, de luna trecută, Costel Floroiu, secretar al FNME la Cariera Pinoasa, care nu a lucrat până acum în administrație, a fost promovat inginer la Biroul Administrativ.

Floroiu este, de asemenea, consilier PSD la Telești, iar de când lucrează în minerit acesta s-a ocupat doar cu fotbalul la CS Jiul Rovinari, el fiind chiar scos o perioadă din producție. Cert este că în declarația de avere a lui Floroiu, din 2016, alesul susținea doar că este simplu angajat la UMC Pinoasa, având venituri din prestări servicii la CS Jiul Rovinari.

Mâna dreaptă, inginer la documente secrete
Floroiu nu este singurul sindicalist din FNME care a avut parte de o promovare în ultimul timp, deoarece și colegul acestuia, Bălu Grigore, secretar FNME la SE Rovinari, considerat drept mâna dreapă a liderului organizației Constantin Mitrescu, a avut și el parte de o avansare profesională.  Bălu a promovat la documente secrete, inginer nivelul 3, în cadrul sucursalei energetice de la Rovinari. Bălu, spre deosebire de Floroiu, a prestat și anterior la administrativ, în cadrul acestei unități.

Priporeanu de la SMEO, tot la documente secrete
Ovidiu Priporeanu, lider de sindicat SMEO la Cariera Roșia, a fost și el promovat tot la documente secrete în cadrul acestei unități miniere. Despre Priporeanu presa locală a scris încă din iulie, după ce ziariștii au aflat de nemulțumirile sindicaliștilor de la Roșia vizavi de promovarea lui Priporeanu în acest post bine remunerat. “În ultima perioadă, mai mulți lideri de sindicat din SMEO au fost promovați pe posturi bine plătite, în cadrul EMC-urilor din minerit, din zona Rovinari. Noi ne întrebăm cu cine s-au făcut aceste aranjamente la nivel de EMC-uri, de acești lideri au promovat la birourile de documente secrete fără a deține ORNIS, în birourile ISU, etc.., fără pregătire în domeniu”, spuneau atunci nemulțumiții, citați de o publicație locală.

Cilibiu, inginer PSI
Nu numai numele lui Priporeanu a fost vehiculat atunci, ci și al lui Bogdan Cilibiu, tot de la Cariera Roșia, de data aceasta membru al FNME, care a fost promovat inginer pe situații de urgență la această unitate minieră. “Aceste promovări dorim să fie făcute transparent și de oameni bine pregătiți pe acele funcții, nu de lideri de sindicat care nu au specialitate în domeniu. Cerem directoratului CE Oltenia să analizeze cu atenție aceste numiri pe funcții”, au mai spus, în iulie, cei de la Sindicatul Liber EMC Roșia, fără ca Boza să ia vreo măsură în acest sens.
ANAMARIA STOICA

 

4 COMENTARII

  1. La documente secrete trebuiesc oameni cu pregatire juridica sau economica, nu……,dar la minerit se poate orice. Cel putin dl.Boza nu face aranjamenteu de cumetrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here