Sindicaliştii de la Dacia, nemulţumiţi de majorările salariale ale managerilor

348

dacia_uzinaSindicaliştii de la Uzina Dacia sunt nemulţumiţi de propunerea administraţiei de mărire a salariilor managerilor, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia afirmând că se încearcă „dezbinarea unei echipe cu succese notabile”, cu atât mai mult cu cât nu era prevăzută nicio majorare salarială.

Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, angajaţii secţiei de Presaj au fost anunţaţi de propunerea administraţiei de majorare a salariilor managerilor, muncitorii exprimându-şi nemulţumirea faţă de această situaţie.

„Noi ne-am întâlnit, conform dreptului legal, stipulat contractual, cu membrii de sindicat de la Presaj, în cadrul adunării generale, anunţată conducerii uzinei cu 48 de ore înainte. S-a luat act de nemulţumirile oamenilor, care nu sunt de acord cu aceste majorări salariale”, a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

De asemenea, Ion Iordache a spus că în cadrul comisiei paritare, se va discuta despre această situaţie care va crea dezbinare la Dacia.

„Muncitorii se simt discriminaţi, iar conducerea încearcă să dezbine o echipă cu succese notabile, deoarece în contractul colectiv de muncă, încheiat la începutul anului, nu era prevăzută nicio majorare salarială pentru sectorul management”, a afirmat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii de la Dacia vor avea adunări generale cu angajaţii celorlalte secţii din Uzină, pentru a afla punctele de vedere ale acestora, iar la întâlnirea din cadrul comisiei paritare, se va discuta acest aspect, conducerea Sindicatului Automobile Dacia urmând să prezinte concluzia formulată în urma întâlnirilor cu salariaţii.

Daniela Scafeş

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here