Sindicaliștii cer majorarea prețului pe tichetele de masă, în Comisia Mixtă

531

Administrația și sindicatele se întrunesc, azi, în prima Comisie Mixtă a CE Oltenia de pe anul acesta. Pe ordinea de zi se află discuții pe tema negocierii viitorului Contract Colectiv de Muncă, dar și creșterea valorii tichetelor de masă pentru cei peste 13.000 de salariați. Una dintre teme va fi și plata zilelor de sărbătoare și weekend, neplătite încă pe decembrie.

În prezent, angajații primesc pentru fiecare zi lucrătoare câte un tichet de masă în valoare de 9,7 lei, sindicaliștii dorind să crească valoarea bonului la maximum, adică la 15 lei. Liderii cred că CEO poate suporta acest efort financiar, știut fiind faptul că există o vânzare bună de energie pe cărbune, iar societatea va avea profit. La întâlnire este așteptat să vină și managerul Sorin Boza, în care sindicaliștii își pun speranțe legat de salarizare, dar și de schimbarea în bine a sorții unității. Fiecare salariat beneficiază de cel puțin 20 de tichete de masă lunar, în funcție de numărul de zile lucrătoare dintr-o lună.

Se cer bani pentru weekendurile lucrate
La diverse, sindicaliștii vor deschide subiectul plății zilelor de weekend și de sărbători, pe luna decembrie, care nu s-au plătit încă. Conform CCM, zilele de duminică și sărbătorile legale sunt plătite cu 100%, în timp ce zilele de sâmbătă lucrate se plătesc cu 75%. Sindicaliștii susțin că în jur de 75% din personalul companiei ar trebui să beneficieze de acești bani. Compania este dispusă însă să le dea recuperări beneficiarilor pe care le vor plăti ca pentru o zi normală de lucru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here