Sindicalistele CEO au preferat protest, în loc de primă de Ziua Femeii

495

Câteva sute de salariate ale Complexului Energetic Oltenia s-au alăturat colegilor lor, sindicalişti, la protestul de joi din faţa Diviziei Miniere a CEO, demonstrând că se pot lipsi de prima de Ziua Femeii, condiţionată de administraţie de trecerea la un sindicat obedient. Angajatele au purtat pancarte şi tricouri prin care au transmis angajatorului că demnitatea lor nu poate fi cumpărată cu 100 de lei, aceasta fiind valoarea primei stabilită în acordul de duminică semnat la CEO de doar zece sindicate din Companie.

protest fnme (8)Semnarea acordului care ţine loc de CCM nu i-a oprit pe sindicaliştii de la FNME şi de la Univers să iasă, ieri, în număr mare în Piaţa Prefecturii, în ciuda frigului pătrunzător şi a ploii reci. În jur de 4000 de protestatari au solicitat iar, în piaţă, demisia managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, revoltându-se atât împotriva ITM, cât şi a prefectului de Gorj, Alin Văcaru, care nu reacţionează la doleanţele sindicaliştilor. În piaţă au fost huliţi liderii trădători, adică cei zece sindicalişti, care şi-au pus semnăturile pe acordul lui Laurenţiu Ciurel. La miting s-a strigat “Hoţii”, “Demisia” şi “Jos Mafia”. Sindicalistele au fost şi ele solidare cu colegii lor, demonstrându-le că le stau alături chiar dacă, trecând la alt sindicat, ar fi primit o primă de 100 de lei, de Ziua Femeii.
Sindicaliştii sunt pregătiţi să mai organizeze şi alte acţiuni de protest.

protest fnme (4)Doar Ciurel şi SMEO cred că demnitatea unei femei poate fi cumpărată cu o sută de lei. Acestea fac referire la faptul că administraţia a condiţionat prima de Ziua Femeii, de 100 de lei, de înscrierea în sindicatele care au semnat acordul ce permite concedierile.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here