Simulare de incendiu la CEO

540

Pompierii vor efectua, astăzi, la ora 10.00, un exerciţiu la Termocentrala Turceni. Conform scenariului, angajații ISU sunt chemați să stingă un incendiu izbucnit la benzile transportatoare de cărbune, din cadrul fostului CE Turceni. ”Se va simula intervenţia în urma unei explozii, urmată de un incendiu, datorate producerii unor scântei mecanice la una din rolele de acţionare a benzilor transportatoare. În urma exploziei, secţia respectivă este cuprinsă de flăcări pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătrați, existând pericolul propagării incendiului şi la celelalte secţii. În urma producerii situaţiei de urgenţă vor exista şi trei presupuse victime care au suferit arsuri de gradul I şi II”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Peste 50 de pompieri vor participa la simulare. ”Principalele obiective ale exerciţiului sunt: evaluarea urmărilor unui posibil incendiu la Complexul Energetic Turceni; organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare şi acordarea primului ajutor persoanelor afectate de evenimentului produs; verificarea viabilităţii documentelor oparative ale ISU Gorj; verificarea pregătirii poentru intervenţie a structurilşor participante; perfecţionarea în organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de căutare-salvare și pregătirea psihologică a efectivelor”, mai precizează reprezentanții ISU Gorj.
La finalul exercițiului va fi evaluat modul în care a acționat fiecare pompier. În luna iunie, la Termocentrala Turceni a fost înregistrată și o situație reală. Un incendiu a izbucnit la blocul energetic 4, la benzile transportoare de cauciuc și a fost lichidat de pompieri după o intervenţie care a durat aproximativ patru ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here