Simpozion pentru Ziua Naţională

490
000665aZiua Naţională a României va fi sărbătorită, la Muzeul Judeţean Gorj, cu o zi mai devreme. Astăzi, instituţia de cultură găzduieşte un simpozion pe această temă, în cadrul căruia vor prezenta lucrări studenţi, elevi şi profesori.

Prima zi a lunii decembrie, Ziua Naţională a României, este cel mai bun prilej de a ne aminti că suntem români, că împărtăşim aceeaşi istorie şi că avem aceiaşi strămoşi. Ca în fiecare an, ziua de 1 decembrie este sărbătorită în fiecare oraş. În Târgu–Jiu, nici conducerea Muzeului nu a lăsat nemarcat evenimentul astfel că organizează astăzi, începând cu ora 11.00, simpozionul „1 Decembrie – Ziua Naţională a României”. Evenimentul are loc în cadrul muzeului de istorie şi arheologie.
Unirea, pe buzele tinerilor
Simpozionul va consta în expunerea unor lucrări pe tema zilei naţionale. Astfel, Gabriel Marcu – student la istorie – va prezenta „Evoluţia Basarabiei de la autonomie la unirea cu România”. Anca Păun, de asemenea studentă la aceeaşi specializare, va susţine lucrarea „Conceptul de autodeterminare la românii bucovineni”, iar Liliana Cîrcel, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu–Jiu prezintă „Rezoluţia de la Alba Iulia – triumful unităţii naţionale în spaţiul românesc”. Un alt student, Cosmin Giurcan, le va povesti celor prezenţi despre „Semnificaţiile Marii Uniri din 1918”, în timp ce profesorul Mihaela Ioniţă, de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu va vorbi despre „Mentalităţile în spaţiul românesc în anul Marii Uniri”.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here