Simpozion cultural, la liceul din Rovinari

419

liceu rovinariValorile culturii, istoriei şi artei gorjene au fost vineri „vedetele” unui simpozion organizat în incinta Grupului Şcolar Industrial Rovinari.

Aflat la prima ediţie, simpozionul s-a bucurat de prezenţa elevilor din ultimul an de liceu, dar şi de reprezentanţii şcolilor din oraş, ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi de cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Simpozionul organizat la liceul din Rovinari a început simpoyion2vineri la primele ore ale dimineţii cu alocuţiunile organizatorilor şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere. „Este un început în cadrul liceului nostru, datorită unor tineri inimoşi profesori care au ştiut să sensibilizeze, pentru generaţiile următoare, valori ale culturii, artei gorjene. Este prima ediţie, sperăm să mergem mai departe şi să fie de real folos tinerilor care sunt din zona noastră. Elevii nu au fost spectatori ai acestui simpozion. Ei au fost alături de noi, şi-au manifestat curiozitatea şi simpozioneste un real prilej de a-şi putea căpăta o nouă experienţă. În mod sigur vor rămâne, la finalul simpozionului, cu nişte lucruri pe care le percep în extraşcolar”, a declarat directorul colegiului de la Rovinari, Nicolae Năgara. Autorităţile locale din Rovinari au sprijinit demersul cultural al reprezentanţilor liceului din oraş, reprezentanţii primăriei fiind în prezidiul acestei manifestări.
Elevii, receptivi şi atenţi cu valorile
A urmat apoi prezentarea celor peste 100 de lucrări înscrise la simpozin, majoritatea avându-l în prim plan pe Constantin Brâncuşi. „Am înţeles că trebuie să apreciem valorile pe care le avem în Gorj, să ne păstrăm identitatea, să fim mereu noi, adică să nu uităm de unde am plecat”, a declarat una dintre participantele la simpozion. „Este foarte interesant simpozionul, aşteptăm partea a doua să vedem referatele înscrise. Am înţeles că trebuie să ne apreciem valorile Gorjului. Pentru mine cu adevărat de valoare este Constantin Brâncuşi”, a menţionat o altă elevă. În cadrul liceului s-au mai organizat câteva expoziţii cu fotografii, cu produse tradiţionale şi costume ţărăneşti.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here