Simbolurile primăverii, găsite cu nereguli

367
martisoare 001Mărţişoarele de argint care se comercializează în această perioadă în centrul municipiului Târgu-Jiu au fost controlate de către reprezentanţii protecţiei consumatorilor. Patru dintre comercianţi au fost depistaţi cu nereguli.

De 1 martie, mărţişoarele de argint au fost printre cele mai căutate şi asta pentru că mulţi le consideră ceva mai special. Pentru a vedea dacă acestea sunt, într-adevăr de argint sau dacă la vânzarea lor se găsesc alte nereguli, comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj au controlat 20 de operatori economici care vindeau asemenea mărţişoare.
martisoare 003„Am demarat şi vom continua controlarea operatorilor economici care vând mărţişoare, fiind vorba despre cei care îşi expun marfa în centrul municipiului Târgu-Jiu.
Verificăm dacă mărţişoarele declarate ca fiind de argint sunt, într-adevăr de argint. Unii dintre ei nu se indentifică drept operatori economici, astfel că dacă un consumator vrea să facă o reclamaţie, nu va şti pe cine să reclame”,a declarat Mihaela Răducan, şefa Comisariatului pentru Protecţia Consmatorilor Gorj.
Patru sancţiuni
Operatorii economici sunt obligaţi să afişeze denumirea societăţii, iar produsele care sunt anunţate ca fiind de argint trebuie să aibă marcajul 925, specific acestui metal preţios.
Totuşi, o parte dintre cei verificaţi, mai exact patru din 20 de operatori economici nu respectau aceste prevederi astfel că s-au ales cu amenzi în valoare de patru mii de lei.
„Am aplicat şi câteva sancţiuni însă nu foarte mari pentru că nu vrem să îi speriem pe comercianţi. Acolo unde, însă am găsit probleme mari, cum ar fi lipsa preţurilor şi unde nu s-au remediat operativ măsurile dispuse de noi, s-au aplicat amenzi”, a mai spus Răducan.
Aceasta a mai spus şi că astfel de controale vor continua şi în perioada următoare, aceasta fiind considerată marfă de sezon cu foarte mare căutare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here