SGA Gorj efectuează lucrări de reparaţii pe cursurile râurilor Amaradia şi Gilort

632

Reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj au în execuţie mai multe lucrări de consolidare şi decolmatare pe cursurile râurilor Amaradia şi Gilort. De asemenea, din cauza Codului Galben instituit în această perioadă de către hidrologi şi meteorologi, echipele SGA Gorj sunt în alertă, fiind supravegheate în special punctele critice.

Pe cursurile râurilor Amaradia şi Gilort, au fost realizate lucrări de consolidare ale malurilor acolo unde s-au produs eroziuni din cauza viiturilor. În ceea ce priveşte râul Jiu, conducerea instituţiei spune că nu sunt probleme, cursul respectiv fiind unul îndiguit. “Avem spre finalizare o lucrare de întreţinere în zona oraşului Novaci, pe pârâul Măceşu, am realizat o regularizare a secţiunii de scurgere pentru tranzitarea viiturii, la Ciocadia – o regularizare de albie, o decolmatare şi consolidare de mal cu anrocament piatră, pe râul Amaradia, la Logreşti – o lucrare de decolmatare, aici s-a produs o eroziune şi prin lucrările pe care le facem stopăm evoluţia eroziunii, mai avem o lucrare de decolmatare şi consolidare de mal pe pârâul Aniniş. (…) Pe râul Jiu nu avem probleme, Jiul este curs de apă îndiguit, în anii anteriori am realizat consolidarea malurilor (….)”, a spus Doina Isar, directorul adjunct al instituţiei.
Aceasta a mai menţionat totodată că echipele din teren sunt în alertă în această perioadă. “Deocamdată nu avem probleme, au căzut ceva ploi, cantităţi sporadice, nesemnificative, nu s-au atins pragurile de precipitaţii şi sperăm să nici nu avem. Noi, prin formaţiile de lucru pe care le avem în teritoriu, supraveghem cursurile de apă, chiar am fost să verificăm lucrările pe care le avem în execuţie, ştim punctele critice, le supraveghem, dar nu au apărut probleme deocamdată”, a mai susţinut Doina Isar.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here