Sfaturi utile

638
Kiwi este foarte bogat în vitamina C
Mai multă vitamina C decât în portocale se găseşte în kiwi. Totodată, are toate tipurile de fibră, ceea ce ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

Fiindcă este bogat în cupru, kiwi ajută la întărirea sistemului imunitar şi la dezvoltarea creierului. De reţinut că toate proteinele, vitaminele şi mineralele se găsesc în seminţe şi nu în pulpa fructului.

Peştele previne cancerul
Dacă sunteţi adepţii consumului de peşte de trei ori pe săptămână, aveţi mari şanse să nu vă îmbolnăviţi de cancer. Un studiu realizat confirmă efectele preventive ale peştelui gras, bogat în omega-3, asupra cancerului de prostată. Două mii de persoane atinse de această teribilă maladie au fost întrebate despre obiceiurile lor alimentare, răspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat că omega-3 micşorează riscul apariţiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar peştele este responsabil de această diferenţă. Există şi un aspect genetic deoarece purtătorii genei COX-2 beneficiază, în totalitate, de efectele protectoare ale peştelui gras.
Excesul de şuncă afectează plămânii
Consumul exagerat de şuncă poate afecta plămânii, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani din cadrul Universităţii Columbia, New York. Şi asta din cauza faptului că şunca, slănina şi alte produse din carne afumată conţin nitriţi utilizaţi pe post de conservanţi. Persoanele care au consumat produse din carne afumată de cel puţin 14 ori pe lună au prezentat de două ori mai multe riscuri de a face bronşită şi emfizem, boli care produc îngustarea căilor respiratorii şi obstrucţionează fluxul de aer. În plus, persoanele care mănâncă şuncă de mai mult de cinci ori pe săptămână prezintă cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinară, faţă de cei care mănâncă mai rar acest produs.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here