Sfaturi pentru o manichiură rezistentă

473

mnaichiura 2Ai pierdut prea mult timp pentru a-ţi face manichiura şi după numai câteva minute ai observat cum oja pe anumite porţiuni se desprinde? Iată câteva sfaturi care pot remedia problema.

Pentru a-ţi menţine unghiile sănătoase trebuie să acorzi mai multă atenţie îngrijirii lor.

Înainte de a începe manichiura va trebui să te ocupi de uniformizarea unghiilor şi a le da o formă plăcută.

Pasul următor este spălarea mâinilor cu un săpun moale, cu o compoziţie cremoasă. Aşteaptă până se usucă.

Înainte de a aplica stratul cu ojă, unghiile trebuie să fie foarte curate. Pe unghii, în mod normal se găsesc uleiurile naturale care pot deteriora o manichiură la care ai muncit mult timp. Indiferent dacă ai sau nu ojă pe unghii, şterge cu dizolvant pentru a scăpa de aceste uleiuri.

În magazine sau în saloane se găseşte aşa numitul base coat, adică un lac de unghii, care se foloseşte pentru realizarea manichiurii. Oja va adera mai repede şi va rămâne pe unghii mai mult timp dacă foloseşti base coat. Astfel, unghiile nu vor mai fi nici pătate. Unele au în compoziţie anumite substanţe care îţi vor întări unghiile. Aşteaptă până la uscarea completă.

Oja nu trebuie agitată înainte de aplicare. O metodă ar fi, a încălzi puţin oja între palme.

Nu aplica oja într-un strat gros. Se va aplica în primul rând un strat subţire de ojă, se va lăsa să se usuce câteva minute şi abia apoi aplică-l pe al doilea.

Fii atentă la vârful unghiilor. Când aplici oja, aceasta trebuie să depăşească unghia şi chiar să ajungă puţină ojă pe cealaltă parte a unghiei.

Aplică top coat, un lac pentru mai multă rezistenţă, după ce ai terminat cu manichiura. Tot pentru ca manichiura ta să fie de durată poţi folosi şi base coat.

Trebuie să ai suficientă răbdarea pentru uscarea ojei. Pentru o manichiură ca la carte, specialiştii recomandă cel puţin 30-45 de minute de uscare.

După ce observi că oja de pe unghii s-a uscat, ţine puţin mâinile în apă rece după care aplică crema de mâini. Astfel oja va fi complet uscată.

Poartă în geantă top coat-ul! Pentru a avea o manichiură şi mai de durată, aplică top coat în fiecare zi.

Totuşi dacă vezi că oja ta s-a desprins pe anumite locuri nu aplica un alt strat. Va trebui să renunţi definitiv la oja respectivă şi apoi să-ţi refaci manichiura.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here