Sfaturi pentru o dietă uşoară după sărbători

425
suc de lamaieÎn perioada sărbătorilor, delicioasele preparate culinare ispitesc pe oricine. După ce aţi gustat din plin bunătăţiile de pe masa festivă, orice gând legat de mâncare vă provoacă lehamite.
Alege pentru săptămâna de după Paşti produse detoxifiante, care să îţi facă mai lină tranziţia către o alimentaţie normală?

Lămâia fructul recomandat curelor de detoxifiere. Limonada preparată din 4 lămâi stoarse, 1 litru de apă plată şi 1 linguriţă de miere de albine poate face minuni pentru stomacul tău.
Antioxidant puternic şi aromat, lămâia te fereşte de alergiile alimentare declanşate de excesul culinar din weekendul Paştelui şi ţine astmul bronşic departe.
Ţineţi ceaiul verde aproape în săptămâna ce urmează Paştelui. Reprezintă hidratarea ideală pentru zilele călduţe de primăvară, conţine antioxidanţi naturali ce luptă împotriva radicalilor liberi şi ajută la regenerarea celulară.
În plus, ceaiul verde conţine catehine care ajută ficatul să proceseze eficient excesul culinar de Paşte şi să elimine mai rapid toxinele acumulate.
Legumele verzi sunt aproape de tine când ai nevoie de o cură de detoxifiere. Ardeiul gras, legumele cu frunze verzi, broccoli sau sparanghel, toate conţin din abundenţă clorofilă care determină eliminarea rapidă toxinelor din organism, cum ar fi pesticidele sau surplusul de metale.
Anghinarea în alimentaţie reprezintă o adevărată mină de aur, deoarece purifică sistemul limfatic şi pe cel circulator, îmbunătăţind circulaţia periferică. Ceea ce duce la un stomac mai liniştit şi un ten mai curat.
Pătrunjelul nu trebuie să-ţi lipsească din dieta de după Paşte. Doar consumând din abundenţă pătrunjel vei reuşi să diminuezi considerabil efectele nocive ale fumatului şi consumului de alcool.
Pătrunjelul conţine şi histidina, cu rol reglator, anticanceros şi detoxifiant general. Iar dacă te confrunţi cu dureri de cap în urma mahmurelii, tot pătrunjelul te salvează, sub forma unei tincturi concentrate.
Greşeli frecvente, dar greu de evitat după sărbători:
Chiar dacă ne-am permis să exagerăm un pic, când sărbătorile au trecut, trebuie să ne amintim că:
– băuturile alcoolice, chiar dacă sunt tentante, nu ne sunt indispensabile, iar orice gram de alcool produce 7 calorii;
– vinul şi băuturile alcoolice sunt contraindicate celor care suferă de boli ale aparatului digestive (gastrita, ulcer gastric şi duodenal, etc.) deoarece acţionează ca stimulatori ai secreţiilor digestive;
– celor cu probleme hepatice le este de asemenea contraindicat consumul de alcool, ficatul fiind organul cu cel mai important rol in metabolizarea alcoolului.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here