Sfaturi pentru gospodine

251
gospodinaPentru a dubla cantitatea de spumă, când se bate gălbenuşul de ou, trebuie adăugată o lingură de apă.
Udă cu puţină apă fundul pe care urmează să baţi carnea pentru şniţele. Astfel, sucul cărnii nu va mai fi absorbit de către el.

Udă cu puţină apă tocătorul pe care urmează să baţi carnea pentru şniţele. Astfel, sucul cărnii nu va mai fi absorbit de către el.
Pentru a face să fiarbă mai repede carnea, poţi adăuga o lingură de zeamă de lămâie sau una de oţet.
Pentru un suc de roşii foarte gustos pune în plus o linguriţă de zahăr şi una de muştar.
Vrei să păstrezi mai mult timp cartofii? Pune-i în apă rece dar fără să-i tai bucăţi.
Pentru a avea cartofi crocanţi în momentul în care îi prăjim, presară puţină făină alba pe ei.
Cartofii din cămară nu vor mai încolţi dacă vom pune alături şi câteva mere.
Pentru a obţine un piure mai gustos şi pufos înlocuieşte untul cu brânză topită, cremă sau smântână.
Friptura va fi mai frageda dacă înainte de a o pune pe grătar o presari cu puţină sare şi o pui la congelator aproximativ 25 de minute. Acelaşi efect se va obţine dacă în momentul în care o pui la cuptor torni un pahar de coniac. Nu ai de ce să te temi. Gustul acestuia nu se va simţi după fierbere.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here