Sfaturi naturale contra hepatitei

501

fasole verde 1Pentru cei care suferă de această afecţiune gravă se recomandă un regim alimentar prescris de medic şi foarte multă odihnă.

Pentru că deja au apărut dovleceii, chiar şi fasolea verde se poate face o cură cu aceste legume, pe care le puteţi folosi în ciorbe, diverse mâncăruri, salată. Aceste legume au capacitatea de a reface celula hepatică datorită unor substanţe pe care le conţin. De asemenea este indicat şi consumul de urdă şi lapte bătut, care conţin metionina, importantă în refacerea celulei hepatice.

Pentru început ar fi bine să folosiţi pedicuţa, datorită conţinutului de radium, fiind foarte benefică.

Consumaţi ceai de pedicuţă, pe care îl preparaţi astfel: într-o cană se pune o linguriţă de plantă mărunţită şi peste care puneţi un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă 5 minute, după care se strecoară şi se bea călduţ.

Ceaiul de armurariu este la fel de bun şi se prepară dintr-o linguriţă şi jumătate de pulbere de armurariu, peste care se pune o cană cu apă clocotită. Se lasă acoperit 5 minute, se strecoară li se bea.

Consumaţi în fiecare zi, înainte de mese, 3 linguriţe de polen granule.

Amestecaţi 30 de picături de tinctură de propolis cu apă sau ceai şi beţi de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Ungeţi porţiunea de piele din zona ficatului cu cremă de gălbenele şi apoi aplicaţi comprese cu bitter suedez. Se recomandă să fie puse compresele seara.

Alternativ se pun comprese tot cu bitter suedez şi ceai de coada calului.

Foarte util pentru refacerea celulei hepatice este şi ceaiul de rădăcină de pătrunjel, pe care îl puteţi prepara din 3 rădăcini de pătrunjel la o jumătate de litru de apă care se fierb până cantitatea de apă scade la jumătate. Acest ceai se va bea dimineaţa înainte de micul dejun, dar să fie călduţ.

Într-o cană de apă se lasă peste noapte o linguriţă de obligeană uscată. A doua zi de dimineaţă se va strecura şi lichidul obţinut se va păstra la frigider. Se administrează de 3 ori pe zi astfel: 3 linguri înainte de masă şi 3 linguri după masă.

Iată şi o altă reţetă care poate fi folosită cu succes în cazul hepatitei:

Aveţi nevoie de 3kg morcovi, tot atâtea de miere de albine şi de lămâi, 1 kg frunze de pătlagină.

Daţi morcovii pe răzătoarea mică şi tăiaţi cât mai fin lămâile. Fierbeţi pătlagina într-un litru de apă la foc moderat până rămâne doar o cană de lichid. După toate aceste operaţii amestecaţi ingredientele, puneţi-le în borcane şi apoi în frigider. Din acest preparat se va consuma în fiecare dimineaţă câte o lingură pe stomacul gol.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here