Sfârşit de săptămână, cu trei evenimente culturale de excepţie

341

Trei evenimente culturale vor avea loc la sfârşitul aceste săptămâni. Lansarea de carte a scriitorului gorjean Andrei Novac, expoziţia de artă populară tradiţională “Artă şi Meşteşug”şi cel de-al treilea eveniment va fi mini spectacolul evocator „Pururi uniţi sub tricolor”, organizat de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, care va avea loc imediat după ceremonialul militar civil şi religios din Piaţa Prefecturii, dedicat Zilei Naţionale a României.

Scriitorul Andrei Novac îşi lansează volumul de poezii “Aceiaşi”, joi la ora 17.00 la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, din municipiu. În cadrul evenimentului vor avea loc atât momente muzicale cât şi proiecţii cu momente artistice. “Andrei Novac este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este al IX-lea volum de versuri al său. Trebuie să vă spun că Andrei Novac a fost singurul gorjean pripăşit prin sferele deciziei culturale de la Bucureşti şi a ajutat instituţiile culturale judeţene. Va fi o lansare cu momente de proiecţie cu câteva momente artistice”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă.

Artă şi Meşteşug
Vineri, 30 decembrie, va avea loc o expoziţie de artă tradiţională numită Artă şi Meşteşug. Acesta se află la cea de-a V-a ediţie. Deschiderea va avea loc la Muzeul Judeţean “Alexandru Ştefulescu”, la ora 15.00, unde vor fi expuse ţesături tradiţionale, ceramică populară, arta lemnului şi artă decorativă. “Este o expoziţie de artă populară tradiţională, dublată de câteva mostre de muzică tradiţională gorjenească, muzică de taraf, în interpretarea a celor două tarafuri, “Taraful Gorjului sau “Taraful Relei Ciulei din Brădiceni” Gorj. Manifestarea este organizată în cinstea sărbătorii Naţionale a României şi va avea loc vineri la Muzeul de Istorie, acolo unde a fost organizată şi în ultimii ani. Un al treilea eveniment cultural, organizat de Şcoala Populară de Artă este mini spectacolul evocator “Pururi uniţi sub tricolor” care va avea loc imediat după ceremonialul militar civil şi religios din piaţa prefecturii dedicat zilei naţionale”, a mai precizat, Viorel Gârbaciu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here